Manželská krize po sedmi letech je mýtem

Manželská krize po sedmi letech je mýtem

Podle statistických analýz totiž páry, které společně vydrží sedm let, ve většině případů spolu zůstanou. Těch dvojic, které se po sedmi letech rozejdou, je méně. Tvrdí to britští sociologové, podle nichž nic nenasvědčuje tomu, že k vážné krizi manželství dochází po sedmi letech.

„Statistická analýza prokázala, že sedmiletá krize je mýtus a po tomto období, pokud jsou muž a žena stále spolu, se šance na dlouhodobé manželství naopak ještě zvýší,“ píše britský list Daily Mail.

Po deseti letech se riziko rozvodu sníží ještě více a to na polovinu toho, co hrozí novomanželům krátce po svatbě.

Podle britské společnosti Marriage Foundation jsou dvojice nejnáchylnější k rozchodu či rozvodu právě na počátku manželství v prvních letech. Velké riziko rozchodu a rozvodu nastává kolem čtvrtého a pátého roku manželství.

„Příliš mnoho mužů a žen si nevybírá dost pečlivě partnera pro život a vrhají se do manželství, i když se k sobě nehodí,“ píše dále Daily Mail.

Ze statistické analýzy také vyplývá, že manželství je pořád nejstabilnější formou vztahu, ačkoli v posledních letech vzrůstá počet těch, kteří společně žijí bez zákonného svázání.

Doporučujeme

Články odjinud