Manželské povinnosti: Aneb koho u vás „bolí hlava”? | Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Manželské povinnosti: Aneb koho u vás „bolí hlava”?

I muži občas upadají do závažného migrénozního stavu... Pánové mívají své zákeřné rýmičky, dámy zase rozmrzelé migrény. Zákeřná rýmička vyřadí jejího vlastníka na mnoho dní z domácích prací a povinností, večerní migréna zase zhatí roztoužené očekávání. Jenže není tato dělba chorob již dávno překonaným klišé?

Muž a rýma bývá na ženských serverech velmi vděčné téma k diskusím, podobně je tomu i s ženou a migrénou. Nicméně možná už jde spíše o zaběhlé názorové stereotypy než o holá fakta (seriózní výzkum na toto zatím téma kupodivu nikdo nedělal).

Jistě znáte alespoň jednu osobu ženského pohlaví, která ač na první pohled překypuje zdravím, energií a obvykle také dobrou vyřídilkou, neustále řeší nějaký zdravotní problém. Stále ji někde pobolívá, svědí či píchá, vodu pije jen vlažnou, chléb jí jen nečerstvý. A ta šílená rýma! Ta ji uvrhá takřka až k branám pekelným. Podobně jako existují dámy s rýmičkou, vyskytují se mezi námi i páni, a není jich málo, kteří zahlédnou-li váš koketně rozhalený župánek, když vycházíte hladká a voňavá z koupelny, upadnou do závažného migrénozního stavu, nebo si naopak vzpomenou, že musí neodkladně dodělat něco do práce.

Aneta (35): Přemýšlím o milenci

Aneta je atraktivní a přitažlivá žena v tom nejvášnivějším věku. Na vrcholu kariéry odešla na plánovanou mateřskou dovolenou, kterou si už 2 roky užívá plnými doušky. S partnerem jsou necelých 5 let a vztah by měli velmi vyrovnaný a zralý, nebýt naprostého nesouladu v sexuální oblasti. První dva roky vše klapalo velmi uspokojivě, pak Aneta otěhotněla a její partner se postupně začal sexu vyhýbat; nejprve s ohledem na těhotenství, pak měl migrény, bolesti zad a v poslední době zase musí po večerech dodělávat cosi do práce. Aneta zkusila všechno, co si lze představit, a několik věcí, co je lepší si nepředstavovat. S partnerem je na toto téma těžké mluvit, návštěvu jakéhokoliv odborníka odmítá, je prý zdravý (což se zdá i Anetě) a vše je údajně naprosto jednoduché; je prostě unavený a občas ho zkrátka něco bolí. To je přeci normální, ne? Jenže do vztahu se vkrádá stále větší nesoulad (dva roky jsou dlouhá doba) a Anetu napadají velmi hříšné myšlenky. Zatím jen napadají.

Jirka (29): Ještě dva roky a (snad) bude lépe

Jirka je sportovně založený skorotřicátník, podnikavý živnostník a hlavně pyšný tatínek dvojčat – ročních kluků (samozřejmě budoucích fotbalistů). Jirkova manželka je šikovná kadeřnice, která si i na mateřské přivydělává nárazovými zakázkami. Rodina je spokojená, finančně zajištěná, kluci jsou zdraví (a hlavně velmi draví). Jenže máloco je v životě dokonalé. Když kluci konečně usnou, což bývá mnohdy boj, buď Jirkovu ženu bolí hlava, usne s dětmi, nebo naprosto na rovinu prohlásí, že je strašně unavená a je tak maximálně schopná koukat na televizi. Jindy si naopak sedne a povídá a povídá, což bývá pro Jirku nadějnější výchozí pozice. Když ji vyslechne a ocení, jak vše zvládá, mladá maminka občas uvolněně roztaje a Jirkův „hlad” je nasycen. Bude-li mít Jirka štěstí, trpělivost i rozum a manželce bude s dětmi v rámci možností pomáhat, má velkou naději, že se vše zlepší. Kluci se časem nebudou v noci budit, více se spolu přes den zabaví, půjdou do školky a mladá rodina se ještě více sehraje.

Opravdu vás bolí hlava? Máme příjemný lék bez vedlejších účinků!

Příčin bolestí hlavy je dle moderní i alternativní medicíny celá řada, od velké senzitivity daného jedince, přes skryté alergie na potraviny, hypoglykémii, stres, deprese, hormonální změny – nicméně některé seriozní studie z nedávné doby se shodují na tom, že právě sex, přesněji řečeno samotné vyvrcholení, může být vzhledem k fyziologickým pochodům, které v tomto okamžiku v tělu probíhají bezvadnou terapií, jež bolest hlavy zmírní nebo úplně zaplaší. Nezbývá, než to vyzkoušet…

Doporučujeme

Články odjinud