Manželství z internetových seznamek jsou úspěšnější

Manželství z internetových seznamek jsou úspěšnější

Možná že to není nejromantičtější způsob seznámení, podle statistik je to však metoda úspěšná z hlediska trvanlivosti manželství. Podle vědců z Chicaga ta manželství, která vzniknou ze seznámení na internetu, končí vzácněji rozvodem než ta, jimž předchází seznámení manželů při náhodném setkání či prostřednictvím přátel.

Stará metoda, díky níž se lidé dávali dohromady po staletí, je mnohem rizikovější než moderní způsoby. Partneři, kteří se potkají na dovolené, v baru či na party u přátel, pak končí manželství rozvodem častěji než ti, jež se seznámí na internetu.

Podle výzkumu psychologů z Chicago University, v němž bylo sledováno dvacet tisíc osob v letech 2005 až 2012, končí manželství z internetových seznamek o pětadvacet procent méně často rozvodem. Podle odborníků to může být způsobeno faktem, že jsou lidé jdoucí na internetové seznamky silněji motivováni nalezením životního partnera.

„Manželství vzniklá seznámením na internetu jsou nejen trvanlivější, ale také šťastnější. Osoby, které žily na konci sledovaného období ještě stále v manželství, byly šťastnější, pokud se seznámily na internetu,“ uvedl profesor John Cacioppo z Chicago University.

Vztahy, které začaly v práci, v baru, klubu či při náhodném seznámení, končily rozvodem o pětadvacet procent častěji.

Doporučujeme

Články odjinud