Matkami jsme stále později, první sex máme stále dříve

Matkami jsme stále později, první sex máme stále dříve

Podle australských odborníků oplývá současná společnost několika zajímavými paradoxy. Stále dříve dospíváme totiž fyzicky, ale později psychicky, dříve jdeme do prvního sexuálního zážitku, ale stále později se stáváme matkami, respektive rodiči.

„Náš výzkum potvrzuje, že ve srovnání s dobou před padesáti lety mají mladí lidé první pohlavní styk dříve a s větším počtem partnerů. Navíc se mnohem později ale usazují a pořizují si dítě,“ prohlásili odborníci z Lékařského centra v australské Victorii.

V Austrálii se v průměru vrhají teenageři do sexu v šestnácti letech, zatímco první těhotenství tady připadá až na devětadvacátý rok života.

Stejně jako v Evropě a Severní Americe, problémem současnosti jsou chlamydie, mikroorganismy, které způsobují sterilitu u mužů a problémy v těhotenství u žen. Přenášejí se pohlavním stykem a v současnosti se šíří díky úpadku používání kondomů a toleranci promiskuity. Většina sexuálních párů se dnes chrání pouze před nechtěným početím pomocí hormonální antikoncepce, ale na pohlavně přenosné choroby nemyslí.

ČTĚTE TAKÉ:
Většina lidí po pětačtyřicítce nemá na sex energii, souloží v posteli a za tmy

Doporučujeme

Články odjinud