MIRKA (44): Přítel si víc rozumí s mým synem než se mnou

MIRKA (44): Přítel si víc rozumí s mým synem než se mnou

Mirka a její přítel spolu žijí čtyři roky. Zpočátku byl jejich vztah takřka idylický, nyní má Mirka vážné podezření. Jaký vztah má přítel ve skutečnosti k jejímu synovi?

Přítel synovi nahradil otce

Jsem vdova. Manžel zemřel, když byl synovi rok. Ale to už je za mnou. Přítele jsem potkala dva roky na to. Syn nastupoval do školky, byla jsem v jednom kole, nebyla to lehká doba. Přítel mi tehdy moc pomohl, najednou jsem byla zamilovaná a vše zvládala mnohem lehčeji a s nadhledem. Navíc jsem se do přítele zakoukala nejen já, ale i syn. Nikdy jsem si do té doby nepřipustila, jak moc synovi chyběl táta. Nyní je mu devět let a s přítelem žijeme ve společné domácnosti necelé čtyři roky. Mnoho lidí si dokonce myslí, že je přítel synův otec. Přítel je živnostník, pracuje na sebe a já na směny, a tak syna vodí na kroužky, jezdí s ním na zápasy, chodí na ryby, stanuje – a já se stále více ocitám na druhé koleji. Aktuálně jsem v pozici nepopulárního rodiče. Matky, která vychovává, kontroluje a vyžaduje dodržování pravidel. Z vnějšku by se mohlo zdát, že na přítele žárlím, ale není to tak, nicméně jsou určité věci ve vztahu syna a přítele, které mi vrtají hlavou.

Syn je pro přítele malý bůžek

Nevím, jak bych to popsala, ale přítel je k synovi velmi zvláštním způsobem něžný. Když se ho dotkne, jako by se dotýkal maličkého ptáčka, strašně rád ho dříve koupal a uspával, nikdy na syna nezakřičel, nevynadal mu, vše mu dovolí, vše vyplní, vlastně bych řekla, že se přítelův život točí kolem mého syna. Jako by byl malý bůžek. Na mě je přítel také velmi hodný, v domácnosti mi hodně pomáhá, vlastně mohu zcela narovinu říct, že se o domácí práce dělíme rovným dílem. Což platí i o vaření, žehlení a dalších pracích! Zamilovaní v pravém slova smyslu už nejsme, ale máme se rádi a je nám spolu dobře. Ani já, ani přítel nejsme nijak náruživí a oběma nám vyhovuje, že se k sexu dostaneme jen čas od času. To vše a ještě několik dalších skutečností mě nedávno dovedlo k nepříjemnému podezření.

Je přítel homosexuální pedofil?

Už několikrát mě napadlo, že je přítel latentní pedofil, konkrétněji: homosexuální pedofil! Když mě to napadlo poprvé, tak jsem se styděla sama před sebou. Vždyť je to naprostá hloupost, má prostě syna moc rád, a protože nemůže mít vlastní děti a vyrůstal se starostlivou maminkou a její sestrou, tak je to na něm jako na chlapovi znát. Po čase jsem se ale neudržela a projela jsem příteli mobil a počítač. V mobilu jsem nic závadného nenašla a z určitého úhlu pohledu ani v počítači. Tedy kromě složky se jménem, přesněji se jménem a zdrobnělinou mého syna. Když jsem složku otevírala, zatajil se mi dech. Obsahovala tisíce fotografií mého jediného dítěte! Nicméně žádná z fotek nebyla nějak nevhodná či s erotickým podtextem. Fotky byly roztříděné dle měsíců a roku a přítel mi je nikdy neukázal.

Fotky i básně o mém synovi

Sice nikde nebyla žádná nahota, sex ani obscénnost, přesto vše působilo velmi podivně. Ve složce s fotkami byla totiž i složka s desítkami básní! Žádná nebyla o mně či nějaké jiné ženě (což by mě v dané situaci hodně uklidnilo), ale o synovi. V básních nebyl ani jeden sexuální či jinak nevhodný náznak. Byly romantické a obdivné. Kupříkladu: „Černá očka holubí. V každé chvilce – v lásce, v pláči, bez falše a bez přetvářky – jiskrami se pochlubí!“ Podotýkám, že básnička nesla jméno mého syna a byla mu věnovaná. Co teď?

Doporučujeme

Články odjinud