Muži vyjevují své city mnohem dříve než ženy

Muži vyjevují své city mnohem dříve než ženy

Zatímco obecně se věří, že jsou ženy ve srovnání s muži mnohem expresivnější s ohledem na emoce a své city, realita je přesně opačná. Muži své city dávají najevo dříve a také se dříve do své vyvolené zamilovávají.

„Ženy jsou naopak v citech a lásce mnohem opatrnější,“ zjistila psycholožka Marissa Harrisonová z Pennsylvania State University.

Podle jejích výzkumů se muži zamilovávají v řádech týdnů, zatímco ženy až v řádech měsíců. A muži také mnohem dříve než ženy vyjevují své city a dříve říkají „miluji tě“.

„Muži uvádějí, že se zamilovávají mnohem dříve a třikrát více mužů než žen řekne ‚miluju tě‘ jako první,“ tvrdí profesorka Harrisonová.

Ženy jsou dnes mnohem pragmatičtější s ohledem na lásku, než si společnost obecně myslí. „Ženy jsou považovány za ty, kdo jsou méně racionální v lásce, protože mají větší kapacitu ke zpracovávání emocionálních zážitků,“ dodává Harrisonová.

Muži ale nejenže dříve vyjeví své city, ale dříve také chtějí sex. „Je možné tedy argumentovat tím, že muži se zamilovávají dříve a oznamují svou lásku první, protože srovnávají lásku se sexuální touhou. Ale veškeré výzkumy dokazují, že romantická láska a sexuální touha jsou dost odlišné mechanismy,“ tvrdí autorka studie.

STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!

Doporučujeme

Články odjinud