Mužskému sebevědomí vládne žena!

Mužskému sebevědomí vládne žena!

Deprese, pocity marnosti a selhání, nejistota, neschopnost, problémy ve vztahu, problémy s erekcí. I takové mohou být projevy ztráty mužského sebevědomí.

Na první pohled se zdá, že největší váhu pro chlapa má pochvala od kamarádů nebo povzbuzení kolegů z práce, opak je ale pravdou. Muž to sice nepřizná, ale ve hře zvané sebevědomí hraje partnerka, nebo obecně žena vždy hlavní roli.

V době zamilovanosti a počátku vztahu neváháme pro muže udělat vše, jen abychom ho definitivně získaly na svou stranu. Právě tehdy lichotkami a pochvalami nešetříme a on se s námi cítí dobře. Postupem času a s přibývajícími starostmi v domácnosti a s dětmi však má žena čím dál víc pocit, že ten její by měl být chápavější, pracovitější, milejší, bohatší, výkonnější, citlivější... A kolotoč nespokojenosti se roztáčí.

Přijímá-li žena muže, má ho ráda a projevuje mu lásku a úctu, bere to on jako jasný signál, že je dobrý, obstál a za „něco stojí“. Pro mužské sebevědomí jsou totiž uznání a pochvala základní potravou. Moudrá žena to ví a dopřeje obojí partnerovi v dostatečné míře.

Nespokojené partnerky ale mají tendenci svého muže „vychovávat“, říkat mu vše bez obalu a opakovaně jej zahrnují výčitkami nejrůznějšího typu. Místo sebevědomého a schopného chlapa pak mají doma chudinku, kterého si samy neváží. V horším případě se u něj projeví i agresivita jako ventil vlastního nedocenění.

Pokud vám záleží na tom, jak se váš partner s vámi cítí, zkuste se zamyslet nad tím, co vypustíte z úst směrem k jeho uším. Třeba to až tak zle nemyslíte, ale neslýchá od vás podobné věty?

V posteli nestojíš za nic. Vyděláváš málo. Tvoje máma mi leze na nervy. Nikdy nedodržíš slib. Nemůžu se na tebe spolehnout. Já jsem ti to říkala, že… Zase jsi mi nezavolal! Zase jsi přišel pozdě! Umyj se, smrdíš. Jsi k ničemu. Nikdy mi nepomůžeš.

I když si stokrát myslíte, že máte „právo“ mu některé myšlenky sdělovat, raději je spolkněte a zkuste to trochu více diplomaticky. Chcete přece řešit konkrétní situaci, a ne z něj udělat hlupáka.

Není totiž křehčí nádoby, než jakou je mužské sebevědomí.

ČTĚTE TAKÉ:
Agáta Hanychová: Těší se její partner na miminko?!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud