Napětí, stres, špatná pleť: 6 signálů, že vám opravdu chybí sex

Napětí, stres, špatná pleť: 6 signálů, že vám opravdu chybí sex

Sex je jedna z nejpříjemnějších věcí, kterou lidé mohou trávit čas, a tak když je ho zrovna nedostatek, lidské tělo trpí. Zejména na ženách se nedostatek milování projevuje velmi viditelně. Trpíte některými níže zmíněnými příznaky? V tom případě by to chtělo milence!

Špatná pleť

Dávno není novinkou, že dostatek kvalitního sexu má dobrý vliv na stav vaší pleti. Hormon progesteron, který vzniká v závislosti na četnosti vašich milostných dostaveníček, totiž ovlivňuje její kvalitu, a pokud tohoto hormonu máte nedostatek, jste náchylnější k tvorbě akné. Jinými slovy – čím víc sexu, tím budete krásnější!

Pokračování 2 / 7

Podrážděnost

Pokud se vám kamarádi a blízcí pomalu začínají vyhýbat, protože už mají dost vašich podrážděných výpadů a věčně špatné nálady, vězte, že za to opět může nedostatek sexu. Chybí vám totiž hormon endorfin, což je takzvaný hormon štěstí vyplavující se při svalové zátěži.

Jeho velké množství tudíž vzniká také při orgasmu. Jestliže momentálně nemáte partnera a v dohledné době to nevypadá, že by se nějaký vhodný našel, pořiďte si alespoň robertka. Sexu s milencem se sice nevyrovná, ale i tam může pomoct od napětí a stresu.

Pokračování 3 / 7

Nemoci

Neustále pokašláváte, posmrkáváte, pokouší se o vás chřipka a celkově s vámi nic není? I tady pomůže sex. Pohlavním stykem se totiž zvyšuje množství antivirových látek až o 30 procent! A ty se teď v zimě opravdu hodí. Takže pokud už se hodláte potit v posteli, přiberte k této činnosti i parťáka opačného pohlaví!

Pokračování 4 / 7

Nedostatek sebevědomí

Jakmile žena nemá delší dobu sex, začne si připadat nežádoucí a neatraktivní. Má totiž pocit, že po ní muži neprahnou, a tím pádem jí klesá sebevědomí. Naopak při dostatku sexu nám sebevědomí stoupá, protože víte, že je tu někdo, komu připadáte sexy a krásná a chce s vámi sdílet ty nejintimnější chvíle.

Pokračování 5 / 7

Unavená tvář

Možná tomu nebudete věřit, ale nedostatek sexu se vám vryje přímo do tváře. Nemáte totiž tolik hormonu štěstí oxytocinu, který podporuje kvalitní spánek. Nedostatek sexu tedy kromě jiného způsobuje i spánkové poruchy a vám trvá dlouho, než se vám podaří usnout. Ráno jsou následky probdělé noci ve vašem obličeji jasně zřetelné.

Pokračování 6 / 7

Vrásky

Ano, i přibývání vrásek může mít na svědomí vaše sexuální abstinence. Během sexu se uvolňuje nejen řada tělu prospěšných hormonů, ale také kolagen, který vaši pokožku vyplňuje a zpevňuje. Jestli máte pravidelný sex, bude vaše pleť jak z hedvábí!

Pokračování 7 / 7

Migrény

Jestliže vás bolí hlava častěji než obvykle, nedivte se. Hormony oxytocin a estrogen totiž dokážou zmírnit bolest a někdy ji dokonce i zcela odstraní. A právě tyto hormony vznikají při pohlavním styku. Řada žen dokonce sexu využívá s úspěchem jako přírodní lék při rozjíždějící se migréně!

Doporučujeme

Články odjinud