Nejčastěji jsou podváděny bohaté ženy

Nejčastěji jsou podváděny bohaté ženy

Bohaté a dobře vydělávající ženy by měly být na pozoru. Jsou totiž nejčastěji podváděné, a to zvláště tehdy, když navíc jejich choť naopak vydělává velmi málo a nechává se vydržovat.

Čím větší rozdíl mezi platem manželky a manžela je, tím větší je riziko, že dotyčný pán bude svou úspěšnou ženušku podvádět.

Nejhorší situace je pak u mužů, kteří zůstávají doma a jejichž ženy pracují a živí rodinu. Tady je riziko podvádění pětkrát vyšší než u mužů, kteří pracují, vydělávají hodně a živí svou ženu. Podle všeho je u mužů živených ženami oslabena hrdost a snaží se ji vyrovnávat vyšším počtem milenek.

Nejmenší riziko podvádění hrozí v případě vyrovnaných platů u obou manželů, nejvyšší, když vydělává žena více než muž, ale na pozoru by se měly mít také ženy, jejichž muži vydělávají o mnoho víc peněz než ony.

„Na jednom konci spektra, u mužů vydělávajících méně peněz než jejich partnerky, je ohrožena jejich pohlavní identita, protože je narušeno tradiční vnímání mužů jako živitelů rodiny.

Na druhém konci, muži, kteří vydělávají o mnoho víc než jejich partnerky, mívají povolání, které jim nabízí více možností pro podvádění, třeba protože pracují déle, cestují a mají více možností, jak si podvádění zajistit,“ tvrdí Christin Munsch z Cornell University v New Yorku.

ČTĚTE TAKÉ: Pětadvacetiletá Britka se vyspala s pěti tisíci muži!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud