Němečtí archeologové objevili 30 tisíc let starého kamenného robertka

Němečtí archeologové objevili 30 tisíc let starého kamenného robertka

Sexuální pomůcky existovaly už minimálně před třiceti tisíci roky. Lidé starší doby kamenné používali zřejmě k dráždění pohlavních orgánů umělé penisy z kamene.

Jeden takový, jehož stáří se odhaduje na minimálně 28 tisíc let, se totiž podařilo odhalit v jeskyni poblíž německého Ulmu. Byl vyroben z prachovce a poté, co se uživatelce či uživateli přelomil, byl odhozen a čekal v prachu na své objevitele.

Podle expertů z Univerzity v Tübingenu je těžké sice říct s určitostí, že skutečně kámen sloužil jako umělý penis, ale nasvědčuje tomu řada jeho vlastností. Jednak tvar, ale také velikost – asi 20 centimetrů – a především nebývale vyhlazený povrch.

Tvar kamene zcela zřetelně připomíná penis, na jednom konci má navíc vyryté a vyhlazené kruhy. Přesně tak vypadá povrch moderních dild neboli robertků určených k silnějšímu dráždění a rozkoši ženských pohlavních orgánů.

Archeologové považují objev symbolu mužnosti za velkou vzácnost, protože většina k sexualitě odkazujících předmětů té doby má výhradně podobu velkých ženských ňader.

ČTĚTE TAKÉ:
Němky chtějí po svých mužích víc žhavého sexu!

Doporučujeme

Články odjinud