Normální žena, nebo nymfomanka?

Normální žena, nebo nymfomanka?

Nymfomanii můžeme charakterizovat jako zvýšenou sexuální aktivitu na základě zvýšeného sexuálního pudu. Jedná se vlastně o závislost na sexu. Pokud jej nymfomanií postižená žena nemá, je frustrovaná a může docházet až k abstinenčním příznakům.

Ty se projevují většinou zvýšenou nervozitou a nutkavými myšlenkami na sexuální uspokojování. Přestože je taková žena pro muže atraktivní, málokterý vydrží delší dobu její tlak. Nymfomanku to pak zákonitě nutí ke hledání stále nových sexuálních partnerů.

Na druhou stranu pokud se blíže zamyslíme nad popisem nymfomanie, vyvstane otázka, co přesně lze považovat za zvýšenou sexuální aktivitu? Kolik pohlavních styků za den, za týden, nebo za měsíc je považováno jako normální počet a kolik jich označíme jako zvýšenou sexuální aktivitu?

Odpověď je nejednoznačná, neboť každý to vidí jinak. Co je pro jednoho hodně, pro druhého může být zoufale málo. Proto pokud se žena chce milovat jen jednou za měsíc, neměla by si nechat namluvit, že je frigidní, naopak neznamená, že je nymfomanka, pokud má prostě jen ráda sex.

---

Co na to muž? „Většina chlapů zbystří, když slyší slovo nymfomanka. Představují si nekonečné orgie bez přemlouvání partnerky a sex prakticky kdykoliv. Ale skutečnost je poněkud méně vzrušující. Poznal jsem jednu takovou ženu. Na začátku vztahu mi přišlo normální, že jsme v posteli prakticky stále, po nějaké době jsem si ale všiml, že její sexuální potřeba je výrazně vyšší než ta moje můj. Milovat se pětkrát denně je chvíli zajímavé, ale vydržet to déle je nemožné. Takže můj názor je ten, že nymfomanka ano, ale akorát tak na chvilku a pak honem pryč. Na dlouhodobý vztah to prostě není.

Co na to žena? „Můj přítel o mně tvrdí, že jsem sexuálně náruživá, zkrátka nymfomanka, a já jsem na to náležitě hrdá. Jsme spolu už pět let a naše milování je pořád nádherné. Toužíme po sobě jako první den. Sex se mi líbí a můžu a chci ho mít každý den, nebo i klidně několikrát denně. Pokud to někdo odsuzuje, neví, o jakou nádheru se připravuje. A pod to se můžu podepsat.“

---

A co je podle vás “normální počet”? Myslíte si, že jste nymfomanka, nebo vás sex nebaví?

ČTĚTE TAKÉ:
Sexuální úchylky aneb Co vzrušuje vás?


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud