Orgasmus: předstírat, nebo nepředstírat?

Orgasmus: předstírat, nebo nepředstírat?

Orgasmus předstírá řada žen, a to i těch, které jsou schopné orgasmu dosáhnout. Dělají to kvůli mužům, vědí totiž, že pokud by se ten jejich přestal cítit jako samec, byl by to možná konec vztahu.

Pokud se vám někdy stalo, že jste byla s mužem, který se při souloži s vámi plně neuspokojil, víte, že to je mnohem horší pocit než že vy sama jste nebyla uspokojena. Nejen muži, ale i ženy chtějí cítit, že to umějí tomu svému dobře "udělat".

Žena ale žije v partnerském vztahu především pro lásku a porozumění a občasný svůj i partnerův sexuální neúspěch dokáže lépe přijmout. Muži jsou jiní, potřebují vidět svou sexuální kořist zmítat se vášní a hlavně hůř snášejí nespokojenost sami se sebou. Jejich partnerky to často cítí, a proto je raději nechají v tom, že jsou skvělí samci a mají klid.

Navíc po sexu, který ani neskončil vyvrcholením, nemají náladu někoho utěšovat, no bóže, tak se stalo, příště to bude lepší, hlavně už si lehni a spi. Ženy chtějí mít zkrátka klid, a tak nechávají muže spokojené jako děti, kterým zacpaly ústa lízátkem. A konečně mají také strach, že partnera, pod nebo nad kterým nešílí blahem a rozkoší při každé souloži, ztratí, protože bude nucen si svou mužnost dokázat někde jinde.

Při rozchodu často nevydrží a vše o svých předstíráních naplno vpálí expartnerovi do obličeje, který se pak právem cítí zrazen.

Tak jako každá lež, i předstírání orgasmu je samozřejmě chyba a je důsledkem špatné komunikace v partnerském vztahu. Absence orgasmu u žen může mít různé příčiny, od nemotorného partnera, přes nemoc až po nižší sexuální apetit.

Některé ženy, a ne jen ty mladé, stále ještě dobře neznají své tělo a nejsou schopny přivést k orgasmu samy sebe, natož dát najevo svému muži, jak se jim to nejvíce líbí. Stydí se a nedokážou být k partnerovi upřímné, dostávají se tak do začarovaného kruhu, muž nic nezmění, protože nemá pocit, že by měl, a žena je frustrovaná z každého styku.

Pokud váš partner stojí za to, svěřte se mu, mluvte s ním o sexu a o tom, co ve vás vyvolává příjemné a vzrušivé pocity. Hledejte spolu svou cestu vzájemného uspokojení, koneckonců máte na to celý život.

Doporučujeme

Články odjinud