8
Fotogalerie

Pohled na svět očima nejmenší dívky na světě

Podívejte se na svět očima Charlotty Garside z britského Hullu, pětileté dívky, která je nejmenší na světě. Měří stejně jako její oblíbený medvídek a nosí oblečení pro novorozence.

Když se pětiletá Charlotte Garside narodila, vážila jen dvě kila a měřila pětadvacet centimetrů a museli ji oblékat do oblečků pro panenky. Charlotte se narodila s poruchou růstu - vzácnou formou nanizmu (trpasličí růst), kterou lékaři doposud nedokázali ani pojmenovat. I když předpokládali, že se dívka nedožije ani prvního roku, nakonec Charlotta "vyrostla" do bouřlivé a zvídavé dívky, která nyní měří 68 cm. Je velká bojovnice a v září dokonce nastoupila do první třídy.

Její rodiče, Scott Garside a Emma Newman, všemožně bojují, aby jejich dcera vedlapokud možno normální život, stejný jako její vrstevníci. Maminka Emma říká: "I přesto, že je Charlotta takhle malá, je veliká osobnost. Báli jsme se, aby ji ostatní děti nezranily, ale učitelka nás ujistila, že není tak křehká, jak si myslíme. Je také prý moc zvídavá a v učení nijak nezaostává za svými spolužáky."

Charlotte se svou maminkou.

Charlotte se svými sestrami - Sabrinou (12) a Sophií (8).

Velký den pro malou Charlotte. V září nastoupila do první třídy.

Charlotte mezi svými spolužáky.

Se svým otcem. "Vypadá sice jako panenka, ale je vyrobena z pevného materiálu. Miluje pobíhání po domě a vyhazování do vzduchu."

Zdroj: www.dailymail.co.uk

Doporučujeme

Články odjinud