Pomluvy, sex, prosby: 6 věcí, kterým se po rozvodu vyhnout

Pomluvy, sex, prosby: 6 věcí, kterým se po rozvodu vyhnout

V Čechách se rozvádí každé druhé manželství. Potkal rozvod i vás a nevíte, jak se s ním vyrovnat? Každý podobné situace zvládá jinak, ale pokud se svým bývalým chcete do budoucna vycházet a ve hře jsou i děti, snažte se nedělat následující věci.

Nepomlouvejte ho

Vyhněte se pomluvám u vašich společných přátel. Možná váš bývalý nebyl dokonalý, možná vám ublížil, ale to je jen a jen vaše věc a nikoho jiného se netýká. Navíc, pokud se dozví, že se snažíte před přáteli zničit jeho pověst, může vám to vrátit a také si pustit pusu na špacír. A ruku na srdce, byla jste po celou dobu vašeho manželství stoprocentně dokonalá? Určitě se najde něco, co nechcete, aby vaše okolí vědělo!

Pokračování 2 / 6

Neproste ho

S rozvodem jste se nevyrovnala a pořád toužíte po tom, aby se k vám vrátil? Dejte tomu čas. Nesnažte se ho prosit, neposílejte srdceryvné esemesky, nevyhrožujte mu. Ponížíte tím tak akorát sama sebe a v jeho očích klesnete. Budete pro něj otravná zoufalka, o kterou už zájem neprojeví. Zachovejte si důstojnost, ať se nemusíte stydět před ním ani před sebou.

Pokračování 3 / 6

Nespěte s ním

Je to lákavé a možná máte pocit, že si ho tak udržíte. Ale na samotném sexu se vztahy stavět nedají. Pokud mu dovolíte, aby si s vámi občas užil, k ničemu dobrému to nepovede. On dostane, co chce, a vy budete marně čekat, že se k vám vrátí. Pokuste se na něj zapomenout a alespoň na chvíli se obejít bez potěšení, když to jinak nejde. Jestliže totiž budete udržovat poměr s ním, podvědomě tak budete zavírat vrátka před novými potencionálními vztahy, ve kterých byste mohla být šťastnější.

Pokračování 4 / 6

Nemstěte se na dětech

Jestliže máte děti, dejte si pozor, aby se jich váš rozvod dotknul co nejméně. Už kvůli nim se snažte s vaším partnerem vycházet co nejlépe. Možná jste na něj naštvaná, ale pořád je to jejich otec a děti mají právo s ním trávit čas. Samozřejmě v případě, že jste se s ním nerozvedla proto, že je sériový vrah a podobně. Také ho před dětmi nepomlouvejte, to, že vám vztah nevyšel, ještě neznamená, že jako otec nebude fungovat skvěle.

Pokračování 5 / 6

Nesledujte ho

V dnešní době sociálních sítí se o lidech ze svého okolí i o naprosto cizích můžete snadno dozvědět víc, než byste vlastně sama chtěla. Pro klid vaší duše vám radíme si svého bývalého na Facebooku a podobných sítích raději na nějakou dobu zablokovat. V době porozvodové rekonvalescence vám určitě nepomůže, když na jeho profilu uvidíte příspěvky o tom, jak se má skvěle, případně fotografie s jeho novou partnerkou. Potřebujete se odrazit ode dna a soustředit se na to, abyste se i vy měla skvěle!

Pokračování 6 / 6

Nevyptávejte se

Nesnažte se u společných přátel zjistit, jak se váš bývalý má po rozvodu. K čemu vám taková informace bude? Jestliže se má fajn, bude vás to bolet, pokud se mu daří špatně, možná pocítíte jakési zadostiučinění, ale tento pocit stejně bude trvat jen krátce. Nepátrejte ani po tom, jaká je jeho současná partnerka, a nesnažte se ji pomlouvat. Navíc podobné stalkování vám zajistí status zoufalé exmanželky a je dost pravděpodobné, že někdo z vašich společných přátel o vašem vyptávání řekne vašemu ex.

Doporučujeme

Články odjinud