Pomoc, kolegyně mě miluje!

Pomoc, kolegyně mě miluje!

Láska má hodně podob, a tak se klidně může stát, že vám kamarádka vyzná lásku. Víte, co byste v takové situaci dělala? Přečtěte si, jak se s tím vypořádala Petra...

Když jsem nastoupila do nové firmy, byla jsem ze všeho vyjukaná, a tak jsem byla moc ráda, že se mě Zuzka ujala. Byla hrozně milá a ochotná. Občas jsme po práci společně zašly na vínečko. Už tehdy mě trochu zarazilo, že vyprávěla o všem možném, jen ne o vztazích s muži. Prý má smůlu a naráží na samé zoufalce. Ale že pravý důvod spočívá v její sexuální orientaci, mě tehdy vůbec nenapadlo.

Dámská jízda

Jednou jsem přišla do práce úplně hotová. Večer před tím jsem totiž přišla na přítelovu nevěru a nekompromisně s ním skončila. Zuzce ale místo lítostivého pohledu naskočil na tváři úsměv. "Já to říkala, všichni jsou stejní. Kašli na něj. Večer se půjdeme někam pořádně pobavit," vyhrkla na mě nadšeně.

Sice jsem měla spíše náladu někam zalézt a pořádně se vybrečet, ale nakonec mě Zuzka přemluvila. Dokonce mi nabídla, že klidně můžu přes víkend zůstat u ní, zatímco se můj ex odstěhuje. Uznala jsem, že to není špatný nápad, aspoň se s tím ubožákem nemusím už vidět.

Vyjela po mně

Věděla jsem, že utápěním žalu ve víně a koktejlech nic nevyřeším, ale aspoň mi to pořádně zvedlo náladu. Už dlouho jsem se takhle nevyřádila na parketu. Když jsme se pak vracely noční Prahou, Zuzka mě zničehonic vzala za ruku. Trochu mě to zarazilo, ale ona, že se bojí, a tak jsem to nechala být. Ruku v ruce jsme došly až k jejímu bytu. Když jsem se pak převlékala do noční košile, nemohla jsem si nevšimnout, jak mě Zuzka propichuje pohledem. "Máš krásný tělo, " vypadlo z ní.

Byla jsem z toho nesvá. Pak se ke mně pomalu přiblížila a začala mě hladit po těle. Když jsem se k ní šokovaná obrátila, nekompromisně mě začala líbat. Vůbec jsem nechápala, co se to děje. Ona jen zašeptala: "Tohle jsem chtěla udělat od doby, co jsem tě poprvé uviděla!" Chvíli jsem jí to ještě opětovala, ale pak ji odstrčila a řekla jí, že obě jsme to přehnaly s alkoholem, a tak bude lepší, když půjdeme spát. Naštěstí se nebránila.

Ráno jsem se probudila s pořádnou kocovinou a vzpomněla si na to, co se stalo. Doufala jsem, že to všechno byl nějaký omyl a že prostě jen alkohol udělal své. Jenže Zuzka mě hned po probuzení vlepila pusu. Prý, je do mě opravdu blázen. Celá zaskočená jsem jí vysvětlila, že mě ale ženy nepřitahují.

Stíhačka

Jenže ona, jako by mě vůbec neslyšela. A uháněla mě, jak to šlo. Několikrát denně mi psala esemesky a emaily, večer volala domů. Chtěla chodit na společné obědy. Po práci na mě čekala, aby mě mohla doprovodit. Začínalo mi to být dost nepříjemné, a tak jsem neodpovídala a snažila se jí co nejvíce vyhýbat. Chvíli její snažení polevilo.

Jenže pak jsem zašla s jedním kolegou na oběd a čekal mě pořádný šok. Kolega mi byl dost sympatický, a tak jsem se ho zeptala, jestli by třeba nezašel někam do kina. Čekala jsem: "Počkej, já myslel, že chodíš se Zuzkou? Všem o vašem vztahu nadšeně vykládá!"

Nevěřila jsem svým uším a pěkně se vytočila.

Hned po práci jsem si to se Zuzkou vyřídila, tentokrát už jsem ale přitvrdila. Vynadala jsem jí, že roznáší takové věci a taky jasně řekla, ať si nedělá vůbec žádné naděje. Nejlepší bude, když se mi bude co nejvíce vyhýbat, nebo to půjdu řešit se šéfem. Bylo mi líto, že to tak dopadlo, hodně jsme si totiž rozuměly. Co jsem ale mohla dělat jiného? Copak se něco takového dá vynutit? Přeju ji, aby brzy našla někoho, kdo ji bude lásku opětovat.

Doporučujeme

Články odjinud