Příležitostný sex bez závazků

Příležitostný sex bez závazků

Žít v partnerském vztahu? Ne, děkuji, je to příliš stresující. Takový je názor spousty mužů i žen v současném světě. Na erotické prožitky však přesto ani zdaleka nerezignují! Naopak!

Novým hitem, který se prosazuje v řadě zemí západní civilizace, je příležitostný sex.

Dobrovolný pohlavní styk (německy Gelegenheitssex) kdykoli, kdekoli a s kýmkoli, jak je libo - a bez následného pokání. To je současný trend, uvádí na portálu leben.freenet.de německá novinářka a spisovatelka Astrid Vitsová.

V době, kdy světu vládnou moderní elektronické technologie, žádný problém. Vždyť internet nabízí nepřeberné možnosti hledat a nacházet nejrůznější erotické fantazie a vize zbavené jakýchkoli tabu. A s nimi také lidi, kteří jsou ochotni naplňovat je v praxi.

Nejdůležitější na tom je fakt, že tito muži a ženy jsou připraveni věnovat se sexu s potěšením bez jakýchkoli zábran - a bez jakýchkoli závazků.

Vše je otevřené, vše je možné Už při prvním virtuálním kontaktu prostřednictvím počítačů si dotyční ujasní, co je konkrétně zajímá. Zda hledají přátelství, flirt, dobrodružství, nebo setkání, během kterého se rovnou pomilují, aniž by to pro ně znamenalo sebemenší povinnost či příslib do budoucna.

"Vše je otevřené, vše je možné," zdůrazňuje Astrid Vitsová.

Zajímavý na fenoménu "sexu bez závazků" je podle ní fakt, že ženy ve věku kolem třicítky jsou mu nakloněny přinejmenším stejně jako muži. Ukázaly to závěry výzkumu, který uskutečnili odborníci americké University of Illinois.

"Dnešní žena totiž ví přesně, co chce i jak toho dosáhnout. A je dost chytrá na to, aby od sebe oddělila sex a lásku, aniž by toho litovala. Je to stav před dvaceti, třiceti či čtyřiceti lety nemyslitelný," píše Vitsová.

O rizicích, jakými jsou například AIDS, HIV či pohlavní choroby, se ale překvapivě nezmiňuje.

V žádném případě tu nelze mluvit o jakékoli sázce na trvalý vztah.

"Pokud přece jen tajně hledáte partnera či partnerku pro společný život, dejte od příležitostného sexu raději ruce pryč. Jinak to totiž snadno může skočit slzami," podotýká autorka článku.

ČTĚTE TAKÉ:
Zuzana Belohorcová není se svou postavou ještě úplně spokojená!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud