Proč se Čechům nechce vařit?

Proč se Čechům nechce vařit?

Jak jsme na tom s přípravou večeře? Kolik lidí volí denně teplou věčeři a kolik peněz jsme ochotní za večeři utratit?

Čas bývá stále nepřítelem číslo jedna. Kde ho vzít, když se večer vracíte z práce a řešíte, co si dát k večeři? Přitom samotná příprava jídla vám nemusí zabrat příliš času, stačí jen využívat čerstvé a kvalitní suroviny. Podle průzkumu společnosti Hamé připravuje ale teplou večeři každý den jen 6 % respondentů a 67 % téměř vždy volí ověřenou klasiku. Vaření tak věnují stále méně času.

Až 57 % dotázaných vyhovuje délka přípravy teplého jídla kratší než 15 minut. Důležitou roli hraje i cena. V průzkumu odpovědělo 75 % lidí, že jsou ochotní utratit za večeři méně než 100 Kč. Volí tak hotová jídla dostupná v obchodech. I zde je třeba sledovat kvalitu, čistotu použitých surovin a hygienu, která by měla být pod přísným dohledem. Na každém balení musejí být uvedené přehledné nutriční hodnoty.


Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz

Doporučujeme

Články odjinud