První schůzka? Tohle udělejte, aby dopadla skvěle!

První schůzka? Tohle udělejte, aby dopadla skvěle!

Čeká vás první schůzka s novým objevem a bojíte se, že se nevyvine ve váš prospěch? Žádný stres, víme, jak na to, abyste si rande užila a zároveň udělala dojem. A pokud se tak náhodou nestane, nevěšte hlavu, vyjde to s tím příštím!

Nemějte očekávání

Neklaďte si vysoké nároky a nemějte očekávání. Tím větší šanci pak máte, že vás rande nezklame, a také tak poskytnete prostor člověku, o kterém byste si možná nepomyslela, že by mohl být ten pravý, ale nakonec se může ukázat, že jste se zmýlila.

Otázky typu „Budu se líbit jeho matce?“, „Co když nebude chtít tři děti jako já?“ nebo „Kde vidím sama sebe s tímto člověkem za dva roky?“ jsou na prvním rande opravdu zbytečné a nemá smysl se kvůli nim stresovat.

Pokračování 2 / 8

Buďte sama sebou

Nesnažte se hned na prvním rande dělat ze sebe někoho, kým nejste. Máte před sebou nepopsaný list papíru, tak proč nehrát na rovinu? Dřív nebo později se stejně ukážete v pravém světle, je lepší to tedy udělat rovnou. Měl by vás mít rád takovou, jaká jste. A navíc – i když na něj zkusíte nějakou hru, jak si budete jistá, že zrovna tohle na něj bude platit?

Pokračování 3 / 8

Bavte se

Snažte se na schůzce hledat pozitivní věci a užívejte si je. Pěkný film, dobrá večeře, zajímavá restaurace, příjemná procházka… Čeká vás hezký večer, tak buďte spontánní bez ohledu na to, jak moc nervózní ze svého doprovodu jste. Určitě ho okouzlíte spíše svou bezprostředností a dobrou náladou než nervozitou a okousanými nehty.

Pokračování 4 / 8

Zaměřte se na konverzaci

Jste spíš vypravěč, nebo posluchač? Pokud často ve společnosti býváte za vrchního baviče, na prvním rande zkuste tuto svoji vlastnost trochu krotit. V opačném případě by protějšek mohl mít pocit, že jste sebestředná a on vás vlastně vůbec nezajímá.

Jestliže vám konverzace dělá problémy a umíte spíš naslouchat, připravte si pár konverzačních témat dopředu. V případě, že váš doprovod nebude mít s vyprávěním problémy, rozvíjejte hovor kladenými otázkami na právě nastolené téma.

Pokračování 5 / 8

Nechte si poradit

Možná si myslíte, že jako společnice nemáte chybu, dokážete vždy skvěle konverzovat a vlastně nemáte žádné slabé stránky. Omyl, vždy je co zlepšovat. Poproste o pomoc své kamarádky. Znají vás, jak se chováte ve společnosti a obzvlášť, pokud konverzujete s muži.

Zeptejte se jich, v čem byste se mohla zdokonalit a v čem byste se mohla mírnit. Možná budete překvapená!

Pokračování 6 / 8

S alkoholem opatrně

Alkohol odbourává zábrany a rozvazuje jazyk, to je známá věc. Ale opít se hned na první schůzce a prozradit na sebe úplně všechno se také úplně nehodí. Takže sklenka či dvě vína ano, aby se nálada uvolnila, ale s větším množstvím si dejte pozor a minimálně každou sklenku vína řeďte sklenicí vody.

Pokračování 7 / 8

Vsaďte na jistotu

Jestliže se bojíte, abyste měla s vaším nápadníkem o čem mluvit, zvolte jako součást programu návštěvu kina a po něm večeři nebo drink. Ze začátku vám jako oslí můstek k dobře plynoucí konverzaci pomůže právě zhlédnutý film a poté už se témata začnou nabalovat sama.

Pokud si ani poté nemáte co říct, nemá smysl se kvůli tomu trápit a není ostuda schůzku ukončit dřív. Nikde není psáno, že zrovna on byl ten pravý!

Pokračování 8 / 8

Odložte telefon

Vypněte si zvonění a nechte mobil v kabelce. Chytré telefony jsou přesně to, co dokáže zkazit slibně se vyvíjející rande, a není smutnější pohled, než vidět dva lidi nad romantickou večeří, kteří zírají do svých telefonů.

Pokud mu tedy nepotřebujete nutně ukázat něco, co souvisí s tématem vašeho hovoru, nechte mobil odpočívat. Facebook a další sociální sítě počkají!

Doporučujeme

Články odjinud