Rozešel by se s vámi partner, pokud byste ztloustla?!

Rozešel by se s vámi partner, pokud byste ztloustla?!

Muži sice tvrdí, že jim záleží na rodině, ale bezmála polovina přiznává, že kdyby jejich "lepší polovička" přibrala na váze, nejspíš by následoval rozchod.

Z průzkumu, na který odpovědělo přes 70 000 lidí, vyplývá také, že ženám na zevnějšku partnera až tak nezáleží: jen pětina jich uznává, že s rostoucím pupkem roste i šance na rozpad vztahu. Dvě třetiny mužů přiznaly, že občas mají sexuální fantazie o přítelkyních své partnerky. Z žen se obdobnému fantazírování oddává jen třetina.

Málokoho také překvapí, že ačkoliv 51 procent mužů touží po větším mužství, podobné přání ohledně svých partnerů vyjádřilo jen 18 procent žen. Potvrdilo se také, že polovina mužů lže o tom, kolik měli sexuálních partnerek. U žen je to jen 35 procent - a narozdíl od mužů počet mají tendenci počet partnerů podhodnocovat.

Čtyřicet procent mužů vidí rodinu jako symbol svého statutu. Ženám zase spíš záleží na tom, jak jejich domov vypadá. V tomto ohledu je muži moc nepodpoří: jen 6,5 procenta považuje vzhled domu za důležitý.

V jednom ohledu se však obě pohlaví shodují: více než polovina žen tvrdí, že kdyby existovala pánská hormonální antikoncepce, chtěly by, aby ji jejich partner bral. U mužů je tato představa ještě populárnější: více než dvě třetiny mužů by "pánskou pilulku" uvítaly.

"Některé věci se sice mění: muži se například čím dál tím častěji seznamují přes internet a nedělají si moc starostí s tím, kdo další patří mezi internetové přátele jejich vyvolené. V jiných oblastech se ale chováme stejně jako kdysi: rytíři nevymřeli, na velikosti záleží, ženy odpouštějí a muži zapomínají," říká James Bassil, šéfredaktor listu AskMen, který průzkum zadal.


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

ČTĚTE TAKÉ: Devadesát procent obézních nikdy nezhubne!

Doporučujeme

Články odjinud