Sex doma vám vázne? Zkuste ho vylepšit!

Sex doma vám vázne? Zkuste ho vylepšit!

Je naprosto běžné, že v dlouho trvajících vztazích partneři nemají potřebu užívat si milostné hrátky noc co noc. Dejte si ale pozor, aby se sex z vaší ložnice nevytratil úplně! Jak ho oživit?

Sex začíná konverzací

Muži si často myslí, že intimita je vlastně sex. Jenže pro ženy je intimita souznění, blízkost, všechno, co nás vzrušuje a probouzí chuť na milování. „Největší likvidátor intimity je nedostatek komunikace,“ tvrdí autorka knihy Sexual Healing, terapeutka Carol Martin-Sperry. „Když přijdete ztrhaná z práce, může si muž myslet, že sex je přesně to, co oba potřebujete, abyste se propojili. Jenže sex může být poslední věc, na kterou myslíte. Takže si vymezte čas, abyste si spolu promluvili. Konverzaci rozproudí večeře s vínem. I když třeba k sexu nepovede, oživíte milostné pocity,“ radí odbornice na vztahy i sex.

Pokračování 2 / 7

Stanovte si hranice

Ať už začínáte nový vztah, nebo máte muže, který chce experimentovat, můžete mít strach, že po vás bude chtít v sexu něco, co se vám nelíbí. „Díky fikcím jako 50 odstínů šedi můžou být očekávání různá, ale to neznamená, že se musíte pustit do něčeho, co je vám nepříjemné. Vyjasněte si, co chcete a nechcete v ložnici dělat,“ říká Carol. V sexu je povolené všechno, pokud s tím souhlasí oba partneři. Nikdy, ale opravdu nikdy nedělejte nic, co je vám proti srsti. Ani ze strachu, že o partnera přijdete. Riskujete totiž, že vás sice možná neopustí, ale vy se zablokujete a milování s ním (a někdy i jeho) začnete nesnášet.

Pokračování 3 / 7

Nenechte si nízkým sebevědomím kazit náladu

Buďme realistky. V žádném věku – opravdu ani ve dvaceti – nemá nikdo dokonalé tělo. Můžete trpět tím, že s přibývajícím věkem se vysněné proporce realitě vzdalují tak, že nebudete mít ani chuť se před mužem svléknout, natož si s ním užívat. Jenže krásné tělo z vás dokonalou milenku neudělá. Až když se naučíte brát sama sebe takovou, jaká jste, budete mít prostor pro požitek z milování. Pokud vám s partnerem funguje emoční spojení, bude mu jedno, jestli máte povadlé břicho, velký zadek nebo malá prsa. Bude vás milovat takovou, jaká jste.

Jak zvýšit chuť na sex?

Pokračování 4 / 7

Nedělejte si iluze

Nemyslete si, že to všichni ostatní dělají častěji, lépe a vášnivěji než vy. Sex dvakrát denně je neobvyklý i u čerstvě zamilovaných mladých párů. A po čtyřicítce je reálný cíl alespoň jednou týdně.

Pokračování 5 / 7

Zkuste něco nového

„Sexuální hračky můžou pomoct okořenit váš milostný život, zvlášť pokud je pro vás těžké dosáhnout orgasmu. Stojí za to, poohlédnout se po stimulátorech klitorisu a vibrátorech,“ radí Carol. Pokud nejsou erotické pomůcky nic pro vás, nahraďte je smyslnou masáží.

Pokračování 6 / 7

Vyčistěte vzduch

Jakákoli skrytá zlost a naštvanost jsou velkým zabijákem vášně. Klidně udělejte povyk, výměna názorů může být vzrušující a následující sex „na usmířenou“ velmi vášnivý. „Ale i když je důležité dostat ze sebe, co máte na srdci, nedoporučuji hádky jako běžnou součást předehry.“

Pokračování 7 / 7

Dejte si zákaz sexu

Jedné z technik, které vám můžou pomoct se s partnerem propojit, se říká Sensate Focus, neboli vědomé dotýkání. Dotýkejte se vzájemně, ale vyhněte se prsům a genitáliím. Vnímejte teplotu, strukturu jeho kůže, soustřeďte se na každý detail, ale nezakončujte tuhle aktivitu sexem. Druhý a třetí den postupujte podobně, a až to nebude možné vydržet, můžete se na konci pomilovat.

Doporučujeme

Články odjinud