Sex na jednu noc je skvělý! V létě si ho užívám plnými doušky | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Sex na jednu noc je skvělý! V létě si ho užívám plnými doušky

Život je příliš krátký na to, abychom ho promarnili. Dříve než zakotvíte v trvalém vztahu a založíte rodinu, zahoďte pokrytectví a užijte si, co to dá. Radím vám dobře! Sama jsem to udělala a ničeho nelituji!

Kdyby vám nějaký člověk, kterému už bylo třináct let, tvrdil, že se těší na prázdniny nebo dovolenou kvůli borůvkovým knedlíkům své babičky, řeknete si, lže jako politik před volbami. Jistěže, pravým důvodem je nicnedělání a letní lásky. Romantika, vzrušení a taky sex.

Vím to od sedmé třídy. Viděla jsem muzikál Pomáda, kde se Danny (John Travolta) proháněl se Sandy (Olivia Newton-John) po mořském písku. O pár dní později se zjevil na koupališti on, moje první letní láska. Vůbec nevypadal jako Danny, ale mně se přesto zhoupl žaludek. Půl odpoledne trvalo, než se přišel zeptat, jestli už jsem viděla film, který zrovna dávali v letním kině. Střih. Vlahý večer, mizerně natočené vlasy (vůbec jsem nevypadala jako Sandy) a první vlhká pusa. Mlask. A celý kýbl závratě. Tak tohle je tedy něco, prolétlo mi hlavou.

A začala jsem se těšit na ty dva letní měsíce víc než kdykoli předtím. Bylo na co. Playboye od vody vystřídal příští léto hedvábný samec z diskotéky, který mi tvrdil, že se mu zabila snoubenka. Samozřejmě, že jsem ho litovala. Další v pořadí: Francouz s tváří Alaina Delona. Bylo nám šestnáct.

Kouřili jsme gitanky, drželi se za ruce a divoce se líbali na hotelové chodbě. I k milování se schylovalo. Jenže, nějak jsme se prachmizernou angličtinou nemohli domluvit, jak to udělat, aby „baby does not come“. Pak mě oslnil jeden na letní brigádě.

Na dálku vypadal úžasně a já ho několik dní beznadějně milovala. Až do té doby, než se přiblížil a moje třemi dioptriemi opatřené zraky vyslaly do mozku signál: tak ten je ze hry. Příští léto cestovatel a bohém… Celý červenec jsem se s ním scházela v Šárce a ve vypůjčených bytech, než odletěl do Ameriky...

Všechny letní lásky se vzájemně podobaly jako vejce vejci – vytratily se jako teplé počasí v říjnu, přestože se pod palbou opojných slunečních paprsků zdálo, že potrvají navždy. Zbyly po nich jen krásné vzpomínky na šimrání v břiše. Jedna mi vlastně vydržela do silvestra. Vztah na dálku. Než jsem já, jeho letní láska, přišla na to, že ve stejném městě jako on bydlí i jeho láska podzimní a zimní. Letní lásky jsou fajn, když stojíme nohama na zemi. A když si dáváme pozor, protože nám můžou způsobit jak duševní, tak i tělesné úrazy s pekelnými následky. Byla by ale škoda, nebo dokonce hloupost, se kvůli rizikům prázdninových vzplanutí vzdávat. Stačí jen vědět, na co si dát pozor.

Vyzbrojte duši

Rozhodně nepropadejte iluzi, že láska s plážovým playboyem potrvá celý život, varují psychiatři. Že svléknete plavky, a než uschnou, založíte spokojenou rodinu se šesti dětmi a pravidelnou teplou večeří. Mnoho z těch, do kterých se na dovolených zamilováváme, se pouští do takového „vztahu“ jen kvůli povyražení. Chtějí si užít pohodu prázdnin a léta se vším všudy. Jen si to představte: vyberete si nádhernou pláž, útulný bungalov, nakoupíte zásobu místní tequily a... budete po večerech luštit křížovky nebo hrát s kamarádkou Člověče, nezlob se? Tak nejspíš váš ideální scénář nevypadá. Zamilovat se je rozhodně příjemnější varianta, a přiznejme si, i úplně přirozená. Bránit se o prázdninách milostným pletkám a flirtu je stejný nesmysl jako koupit si vstupenku na festival nejlepších vín a usrkávat tam vodu z kohoutku.

  • První pravidlo: Flirtujte. Všichni okolo to dělají, proč byste nemohla vy. Jestli se flirt protáhne na další rok nebo na půlku života, jen dobře. Dopředu však s touhle variantou počítejte asi tak jistě jako s možností, že vám Paris Hilton odkáže čivavu.

Připravte se i na to, že případné snubní prstýnky a ustřižené pramínky vlasů ovázané růžovou mašlí zůstávají o dovolené doma stejně jako učebnice deskriptivní geometrie. Když vám ten chlápek v nejlepších letech bude hučet do ucha, že jste jediná žena jeho života, dělejte, že mu to věříte. A do druhého ucha si klidně pouštějte „Does your woman know“. Protože nejen on, ale i vy moc dobře víte, jak se věci mají...

  • Druhé pravidlo: Nemalujte si společný život. Pravidlo číslo dvě vychází z pravidla číslo jedna. Flirt nemívá budoucnost, nesnažte se ji tedy mermomocí vytvořit. Jestli vás to baví, klidně plánujte, ovšem věci a události, které jsou už předem naprosté UFO. „Pojedeme spolu do Keni, já tam budu učit malé děti a ty si tam zřídíš letiště.“ (Vy pracujete jako účetní a vaše letní láska je knihkupec.) Podobné řeči vám zpříjemní chvíle mezi milováním na pláži a pojídáním langust v baru tamtéž.

Hlavně žádné: „A až se vrátíme domů, půjdeme do kina, pak na návštěvu k mým rodičům a taky tě seznámím se všemi svými kamarádkami.“ V rámci prevence hlubokého zklamání přísně zakázáno! A vlastně to není jen kvůli vašemu zklamání. Rozmyslet si to totiž můžete, když léto skončí, i vy. Slyšela jste už o syndromu horského vůdce?

Ten nádherný opálený kluk v pohorkách, bundě a s rukama Reinholda Messnera, s kterým jste se dostala až na vrchol Mount Everestu (v pokoji dva krát metr a půl v horské chatě v Krušných horách), vám ve městě bude připomínat yettiho. Úplný mimoň, který neví, že Ibsenova Nora není kotec pro zvíře norského farmáře, a v hospodě s vašimi městskými kamarády bude vypadat jako nesvéprávný bratranec, kterého jste dostala na starost. Přednosti, které vás okouzlily v opojení kulis moře, hor a voňavého sena, se ve městě prostě můžou změnit v nepřekonatelný handicap.

  • Třetí pravidlo: Pozor na vlastní svědomí. Letní lásky se pochopitelně nevyhýbají ani zadaným. A tím, na koho doma čeká partner, klidně můžete být i vy. Zapeklitě ošidná věc, vydat se na prázdniny sólo. Protože svody jsou obrovské. Jste-li zadaná, existuje trojí riziko, každé poměrně kruté. Za prvé, najde se dobrák, který vaši avantýru práskne. Pak záleží na míře tolerance vašeho partnera. Jestli vám letní láska projde, naznačuje to, že možná v době, když jste zrovna vzdychala s někým jiným tisíc kilometrů daleko, si povyrazil i on. Anebo už mu na vás až tak nezáleží. Případně se vám bude snažit nevěru oplatit. Ani v jednom případě není o co stát. Další možnost je, že budete mít tak příšerné výčitky, že původní vztah stejně půjde do háje. Ani vás nemusí nikdo prásknout. A za třetí, do nového objevu se zamilujete, a i když vztah skončí, nebudete mít chuť se k partnerovi vrátit.

Chraňte si tělo

Letní láskou si můžete zhuntovat nejen duši, ale i tělo. O suvenýry v podobě kapavky, chlamydií, žloutenky nebo AIDS opravdu nikdo nestojí. Že je zbytečné to říkat? V dnešní době se zdá, že ano. Zdravotnická osvěta „bezpečné lásky“ je všudypřítomná. Jenže, nevím jak vy, ale já za bikinami prezervativ nenosím. Existuje ale něco romantičtějšího než sex na pláži?

Takový kýč: šumí a voní moře, písek hřeje a škrábe, muž vedle vás, kterého jste poznala dnes dopoledne, vypadá v soumraku jako z katalogu na krásu. A chce to úplně stejně jako vy. Co s tím? Každá rada drahá. Dělejte to všelijak jinak, než tak, abyste si vyměnili nebezpečné tělesné šťávy. A když to půjde, ten prezervativ si strčte klidně třeba i za ty bikiny. Tak vás bude jeho obal chvíli škrábat pod pupíkem.

No a. To vydržíte. Spíš než hodiny beznaděje v ordinacích venerologů. A ještě jedna věc... můžete být oba zdraví jako řípy, a přesto vám po bouřlivých nocích může něco zbýt. A může to mít třeba stejné oči jako vaše letní láska.

Přes to všechno si letní zamilování užijte. Protože láska v létě nepochybně stojí za to. Stejně jako na jaře, na podzim a v zimě. A stejně jako ty z ostatních ročních období mají i ty prázdninové slušnou šanci přežít víc než jedno léto. Hodně štěstí!

Autor: E. Červenková

Doporučujeme

Články odjinud