Sex s ex: Dobrý nápad, nebo cesta do pekla?

Sex s ex: Dobrý nápad, nebo cesta do pekla?

Nevstoupíš dvakrát do téže řeky, říká se. Zda to platí i o vztazích, na to se názory různí. Zatímco někteří nevidí na opakovaných návratech k bývalým partnerům nic špatného, jiní je považují za to nejhorší, co můžeme po rozchodu udělat. Přesto se mnoho z nás neubrání a často se do náruče bývalého přítele znovu vrhne – byť třeba na jedinou noc.

Obvykle přitom ani příliš nezáleží na tom, zda jste se rozešli v dobrém, nebo ve zlém. Rozhodující je, že ke svému bývalému stále něco cítíte. A kde jsou city a emoce, ať pozitivní, nebo negativní, tam stále hrozí riziko, že jim podlehnete.

Co nás nutí k tomu, vyspat se znovu s bývalým přítelem? Motivace jsou různé. Tou nejčastější je však naděje, že se nám takto podaří zvrátit rozchod a získat expartnera znovu zpátky. Obvykle se tak děje v případech, kdy je žena v roli té opuštěné a muže stále miluje. A jak známo, zoufalí lidé dělají zoufalé věci.

Noční telefonáty pod nejrůznějšími záminkami, „náhodná“ setkání, vyhledávání stejných přátel – to všechno děláme pro to, abychom ho potkaly a mohly znovu navázat kontakt. A pak začít svádět, i kdybychom to nikdy dříve nedělaly. A muž, ať se rozešel z jakéhokoli důvodu, málokdy odolá ženě, která ho fyzicky přitahuje.

„S Kamilou jsem se rozešel po dvou letech, protože mě neskutečně štvala. Vadila jí každá maličkost, pořád jen něco kritizovala, na něco si stěžovala, nedovedla se radovat. Úplně se mi tím zprotivila,“ vypráví 30letý Tomáš.

„Nebydleli jsme spolu, takže to bylo vyřešené celkem snadno, ale protože jsme měli společné přátele, i nadále jsme se chtě nechtě potkávali. A ona se najednou začala chovat úplně jinak. Byla samý smích, dobrá nálada, a já jsem se na ni najednou zas díval jinýma očima. Viděl jsem v ní tu veselou holku, jakou byla na začátku, a v tu ránu mi připadala strašně sexy.“

Tomáš si byl přitom vědom toho, že Kamila veselostí jen zakrývá smutek a snaží se mu dokázat, že bere rozchod s nadhledem. Zároveň ho ale i nepokrytě sváděla, a tak nakonec skončili u něj doma a vyspali se spolu.

„Druhý den ráno to bylo strašné. Viděl jsem na ní, jak čeká, že řeknu, že začneme znovu, ale já už nechtěl. Ten sex uvolnil napětí, které panovalo, a připadal mi jako taková nostalgická tečka, ne nový začátek.“ Když se to Kamile snažil vysvětlit, ječela na něj a létala sprostá slova. Do jejich party pak přestala chodit.

Ne vždy jde ale ženě o návrat k partnerovi. Někdy si chce prostě jen dokázat, že má nad ním stále určitou moc, a dokáže ho svést, kdykoli si zamane. „Jarda se se mnou rozešel kvůli jiné holce, podváděl mě s ní skoro půl roku. Rozchod mě dost zdrtil, protože to z mé strany byla obrovská láska. Několik měsíců jsem se vyhýbala všem místům a lidem, skrze něž bych na něj mohla narazit, dokud jsem se nedala trochu dohromady. Teprve když jsem se cítila dostatečně silná, abych setkání s ním i jeho novou ustála, vyrazila jsem zas mezi lidi,“ líčí šestadvacetiletá Jana.

Bývalého přítele pak potkala na hudebním festivalu. „Hrnul se ke mně s otevřenou náručí, jako kdyby mi nikdy neublížil, a vyprávěl, že s tou dívkou už dávno není. Tvářil se, že by to chtěl dát znovu dohromady, jako kdyby mi nikdy neublížil a nebyli jsme půl roku bez jediného kontaktu,“ vybavuje si Jana. Ačkoli s ní setkání zamávalo, nedala nic znát, přistoupila na Jardovu hru a nakonec ho večer pozvala k sobě domů. Vyspali se spolu, a když se expřítel chystal spokojeně usnout přitulený k jejímu tělu, nekompromisně ho vypakovala s tím, že si chtěla jen užít a ať už jí nechodí na oči.

„Bylo to pro mě strašně těžké, málem jsem se u toho sesypala, ale byly to pro mě dokonalá satisfakce a pomsta. Ten nevěřícný pohled v jeho očích, to pošramocené ego, to stálo za to. I když jsem pak další tři dny probrečela, ve výsledku mi to pomohlo,“ myslí si Jana.

Pokud uvažujete o sexu se svým bývalým, měla byste si především ujasnit, jaké jsou vaše motivy. Chcete se ke svému ex vrátit a začít vztah znovu? Máte-li pocit, že to stojí za to a že on je ten pravý, nesnažte se ho získat zpátky přes sex. Stejně jako jste ho tak (zřejmě) nelovila na prvním rande, nedělejte to ani teď. Pokud o vás už nestojí, jen byste se cítila využitá a podvedená.

Je vaším motivem pomsta, pocit zadostiučinění? Opět zvažte, jestli je reálné, že po sexu tyhle pocity zažijete. Janě se to možná povedlo, ale jste-li do expartnera stále zamilovaná, i přes dílčí lekci se nakonec budete cítit bídně hlavně vy.

Jde vám opravdu o uspokojení potřeby, protože jste sama? Sex s někým, koho znáte a s kým vám to v posteli klapalo, může být řešením jen za předpokladu, že je i on bez závazků a že máte oba vše vyřešeno po citové stránce. V případě jakýchkoli pochyb neriskujte. Váš ex určitě není jediný přitažlivý muž ve vašem okolí.

A co dělat v případě, že jste byla vy tím, kdo zavelel k rozchodu? Opatrnost, opatrnost, opatrnost. Stejně jako jsou zoufalé opuštěné ženy, jsou i zoufalí opouštění muži. Měla-li jste k rozchodu vážný důvod, nedávejte bývalému žádnou naději, že by jste se mohla ještě rozmyslet. Pokud se s ním vyspíte, nemusí respektovat, že nic víc už nebude. A jestliže vás miluje, nechcete mu přece ještě více ublížit. Stejně jako byste nechtěla, aby to někdo udělal vám.

ČTĚTE TAKÉ:
Mám virtuálního milence. Je to nevěra?

ČTĚTE TAKÉ:
Eva si vybírá podprsenku 85 C. A známe triky na vytvoření krásného dekoltu!

Doporučujeme

Články odjinud