SILVIE (44): Vyměnily jsme si se sousedkou muže, lidi to nechápou

SILVIE (44): Vyměnily jsme si se sousedkou muže, lidi to nechápou

Silvie měla spokojené manželství, ale přesto se nakonec zamilovala do souseda. Myslela si, že půjde jen o tajnou aférku, ale nakonec se ukázalo, že se zamiloval i její manžel – do sousedky! Jak to celé dopadlo?

S mým manželem Radkem jsme se brali před patnácti lety. Milovali jsme se, ale děti jsme ještě nějakou dobu neplánovali. V té době nás zajímala naše kariéra a také jsme plánovali si pořídit nejdřív dům a pak až rodinu. Po asi třech letech manželství se nám konečně poštěstilo a my koupili krásný nový domek kousek za městem, kde se kolem stavěly nové vilky a vypadalo to, že to časem bude velmi příjemné prostředí pro nás i naše budoucí děti. A také, že ano. Bydleli jsme v domě asi dva roky, když se do sousední vily přistěhovala nová rodina. Měli roční miminko a paní už čekala další. Já jsem v té době už byla ve velmi pokročilém stádiu těhotenství, takže jsme hned měly něco společného.

Netrvalo dlouho a staly se z nás nejlepší kamarádky. Libovala jsem si, jaké mám štěstí, že mám tak skvělou sousedku, protože jsme si rozuměly úplně ve všem. I z našich manželů se stali blízcí přátelé a sousedská idylka byla naprosto dokonalá. Trávili jsme společně víkendy i dovolené, podnikali výlety, grilování i oslavy. Naše děti se v následujících letech také začaly přátelit, no nemělo to chybu. Do okolních domů se postupně začaly stěhovat další mladé rodiny a nakonec jsme se rozrostli ve slušnou partu s hejnem dětí, takže o zábavu bylo pořád postaráno. My s Darčou a Radek s Kryštofem jsme si ale stále byli nejbližší.

Samozřejmě jsem si postupem času nemohla nevšimnout, jaký je Kryštof fešák. Navíc jsme si skvěle rozuměli, zjistili jsme, že pocházíme ze stejného města, oba jsme během vysoké školy cestovali do stejných zemí, měli jsme podobné zážitky, životní myšlenky i smysl pro humor. Nicméně nic jsem v tom nehledala, první hříšná myšlenka mě napadla až ve chvíli, kdy se můj manžel Radek v opilosti zmínil, že je Darča fakt pěkná kočka. V té chvíli už jsem mezi mnou a Kryštofem občas cítila to známé napětí, kdy vám létají motýlci v břiše.

Jak se říká, příležitost dělá zloděje. A ta naše přišla jednoho letního večera. Naše děti byly na táboře a Radek trávil víkend na zahraniční služební cestě. Darča byla s dětmi u svých rodičů a my s Kryštofem jsme měli volné pole působnosti. Byla už tma, když jsem se skleničkou vína vyšla ven na zahradu dát si cigaretu. Kryštof seděl na jejich terase také se sklenicí vína. Zavolal na mě, jestli ty naše večírky slaměných vdov a vdovců nespojíme, s čímž jsem souhlasila. Dopili jsme nejdříve jeho láhev, pak moji a došlo i na třetí. Pak už to šlo ráz na ráz a my spolu skončili v posteli, kde jsme strávili zbytek víkendu.

Jestli jsem si ze začátku myslela, že jde o jednorázovou záležitost, dost jsem se spletla. Zamilovala jsem se až po uši! A Kryštof taky, jak mě neustále ujišťoval. Vídali jsme se na tajno, v hodinových hotelech, v autě na lesních cestách, v garáži u nás doma. Měla jsem černé svědomí kvůli Radkovi, který byl skvělý manžel, jenže jsme už byli spíš jak dva kamarádi. Ale nedokázala jsem si pomoct. Postupem času mi začalo být divné, že nám naše aférka s Kryštofem tak snadno prochází. A brzy jsem přišla na to proč.

Jednoho dne jsem se vrátila dřív z práce, protože mi nebylo úplně nejlépe. A načapala jsem u nás doma Radka s Darčou! Už jsem chápala, že si naší aférky nevšimli, když měli plné ruce práce s tím, aby utajili tu svoji! Byla jsem tak v šoku, že jsem se začala strašně smát, což ti dva vůbec nečekali. Počkali jsme, dokud se Kryštof nevrátil z práce, a pak jsme si vše vyříkali. Vlastně se nám s Kryštofem ulevilo, že jiskra přeskočila i u našich protějšků, protože tak se toho v našich životech nemuselo příliš měnit.

I když to naše okolí dodnes nechápe, prostě jsme si s Darčou prohodily partnery a fungujeme dál jako super sousedé a fajn kamarádi. Občas to přijde divné i mně, ale jsem ráda, že to takhle dopadlo a radši do ničeho nešťourám. Jen je mi líto, že se několik našich kamarádů ze sousedství od nás distancovalo s tím, že jsme ujetí a že by naše rodinné machinace mohly mít špatný vliv na vývoj jejich dětí. Proč naše okolí vrtá do našeho soukromí a hledá problémy tam, kde je my necítíme?

Doporučujeme

Články odjinud