Sluníčko, to nejlepší pro naše budoucí čtenáře

Sluníčko, to nejlepší pro naše budoucí čtenáře

Sluníčko je na českém trhu jedním z mála časopisů, jenž vychází bez přestávky více než 40 let. Kupují ho svým dětem rodiče, kteří jej sami jako malí čítávali. Časopis je určen (ne)čtenářům od tří do sedmi let.

I když má časopis dlouhou tradici, je stále moderní, a to nejen svou grafikou, ale i obsahem – svým čtenářům nabízí stále něco nového. Dnes přinášíme rozhovor s Evou Bavorovou, šéfredaktorkou časopisu Sluníčko.

Evo, mění se Sluníčko s rytmem moderní doby? Jsou dnešní děti či rodiče více náročné? Mění i nemění. Děti tohoto věku potřebují rozvíjet ve stejných oblastech jako kdysi, to se nemění. Ale musíte měnit způsob, jak jim tento obsah předložit. Děti vnímají primárně obrázky, důležitou roli tedy hraje grafická podoba časopisu, která se stále mění a vyvíjí. Dnešní čtenáři a jejich rodiče jsou náročnější v tom, že chtějí mít na výběr více možností. Proto nabízíme i časopis s přiloženým DVD nebo dárkem.

Kde redakce neustále čerpá inspiraci k vytváření takto naučně hravého časopis? Jak vlastně tyto nápady vznikají? Nápady vznikají různě, kdykoliv a kdekoliv. Třeba během procházky, nebo mě nějaký nápad v noci vzbudí ze spaní. Z těchto důvodů mám u sebe stále papír a tužku. Ale nejvíce práce vzniká klasicky od stolu. Také máme několik skvělých externistů, kteří nám pomáhají, takže o nápady zatím nikdy nouze nebyla.

Časopis je určen pro nečtenáře, mění se přístup dnešních rodičů ke chvílím strávených s malými dětmi nad knihou či časopisem? Já myslím, že vždycky záleželo a bude záležet na konkrétních rodičích. Mezi naše odběratele patří rodiče, které se dětem snaží věnovat a trávit s nimi hodně času. Sluníčko jim pomáhá tyto chvíle smysluplně naplnit. Ať už společným čtením, vystřihováním, nebo povídáním si o různých tématech.

Sluníčko je určeno i malým školákům. Používají učitelé Sluníčko při výuce ve škole? Ano, často Sluníčko odebírají celé třídy a společně s ním pracují. Učitelé si pochvalují tematické zaměření časopisu, čerpají z něj nápady. Najdou zde tipy na procvičení počítání, psaní, kreslení, jednoduchou angličtinu a spoustu dalších aktivit. Sluníčko také hodně využívají logopedi.

Časopis Sluníčko se nyní nabízí se speciální slevou 40 % na portále Slevovat. K předplatnému Sluníčka máte možnost získat krásnou knihu. V nabídce je Sluníčko s knihou Houpáš nebo Koukej kouzlo.

www.slevomat.cz/sleva/11386

O časopisu:

Hlavní ideou časopisu Sluníčko je děti pobavit a něčemu naučit. Využívá přirozené dětské zvídavosti a touhy poznávat nové věci, proto přináší kromě zábavného čtení i velké množství hádanek, doplňovaček, hlavolamů, omalovánek, vystřihovánek a spoustu dalších úkolů. Celým časopisem provázejí čtenáře veselá zvířátka.

Oblíbené rubriky: Pohádky, komiksy, básničky – děti nad texty ve Sluníčku dosahují svých prvních čtenářských úspěchů, a to i díky úkolům, které tyto texty doprovázejí (hledání vhodných slov či rýmů, vybarvování ilustrací apod.).

Školička – pejsek Pupík a kočička Líza děti naučí kreslit, psát i počítat. Vystřihovánky – čtenáři si vyrábějí své vlastní hračky z papíru. Angličtina – děti se hravou formou seznamují se základními slovíčky. Kutil Pupík – návody, hry, recepty a další bezva tipy na zahnání nudy. Ve Sluníčku nechybějí ani omalovánky, soutěže, labyrinty, hledání rozdílů a další oblíbené aktivity.

Doporučujeme

Články odjinud