Štíhlá postava je pro ženu důležitější než spokojený milostný život

Štíhlá postava je pro ženu důležitější než spokojený milostný život

Když žena zhubne a je štíhlá, její pocity štěstí jsou silnější, než když má uspokojivý milostný život. Ze čtyřiadvacetileté rozsáhlé studie vyplynulo, že změna váhy směrem ke štíhlosti má na ženskou náladu a duši větší vliv než její partner a milostný život.

Být obézní je pro ženu podle těchto závěrů mnohem horší než být bez chlapa. Naopak být štíhlá jí dodá více spokojenosti než být zadaná.

„Pracovala jsem s mnoha ženami s nadváhou a na tělesnou váhu myslím stále. Ale to nemají zasunuto někde vzadu, ale mají to přímo na mysli, protože žijeme ve společnosti, kde se neustále hodnotí a řeší tvar, velikost a atraktivita. Lidé, kteří jsou obézní, jsou stigmatizováni lidmi, kteří si myslí, že jsou obézní, protože jsou hloupí nebo líní nebo se o sebe nestarají,“ tvrdí psycholožka Pam Spurr.

Být dnes nezadaná navíc už nemá žádnou negativní konotaci a mnohdy je to naopak symbol ženské síly a nezávislosti. Proto váha souvisí s emocemi a náladou silněji než právě status.

Přesto je tu jedna naděje pro pány. Pokud jejich žena s nimi myslí více na budování domova a zakládání rodiny, pak je skutečně miluje. Když ale myslí víc na kariéru, mnohdy to bývá známkou toho, že není tím pravým. Nic však neplatí bez výjimek.

ČTĚTE TAKÉ: Dobře padnoucí sako váš outfit vždy skvěle doladí!



STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud