Tantrická masáž je prostituce, rozhodl německý soud

Tantrická masáž je prostituce, rozhodl německý soud

Tantrická masáž celého těla včetně masáže genitálií je podle německých soudů prostitucí. Tedy alespoň ve Stuttgartu. Dle rozsudku tamního soudu musejí všechny salóny tuto výjimečnou masážní techniku založenou na taoistickém učení z východní Asie danit jako sexuální služby prostitutek.

Správní soud ze Stuttgartu odmítl odvolání jedné majitelky salónu, která odmítla z tantrické masáže odvádět speciální daň určenou pro služby prostitutů a prostitutek. Podle mluvčí soudu bylo rozhodnuto na základě toho, že tantrická masáž může v některých situacích zahrnovat sexuální potěšení. A tudíž musí být zdaněna jako sexuální služby v nevěstinci.

Soud zamítl odvolání pětapadesátileté Němky, která tantrickou masáž nabízela ve svém salónu. Podle úřadů za dva měsíce měla zaplatit 840 eur (asi 22,5 tisíce korun) na daních z prostituce.

Tantrická masáž neslouží k ukájení a k vyvrcholení při ní dochází jen ve výjimečných případech, kdy má masírovaný příliš mnoho sexuální energie. S tou sice masér pracuje, ale snaží se ji rozvést do celého těla a využít k léčbě a uvolnění celého organismu. Masáž genitálií je jen prostředkem k probuzení sexuální energie, nikdy ne cílem tantrické masáže. Jenže ani tato argumentace u soudu neuspěla.

Stuttgart je jedním z mnoha německých měst, které zavedlo speciální daň na sexuální služby. Prostituce jen loni vynesla městu na milion eur (asi 26,8 milionu korun) z těchto daní.

Doporučujeme

Články odjinud