V Británii vyjde kuchařka receptů z mateřského mléka

V Británii vyjde kuchařka receptů z mateřského mléka

„V Indii se z mateřského mléka vaří naprosto běžně,“ tvrdí třicetiletá Abi Blaková z Bristolu a obhajuje tak svůj nápad vytvořit kuchařku založenou na receptech s mateřským mlékem.

Sama už vyzkoušela mateřské mléko, které si odebírá z prsů pumpičkou, při výrobě koláčků, koktejlů či lasagní. A řadu receptů dokonce sama vymýšlí.

„Jsem Nigella Lawsonová v kuchyni s mateřským mlékem. Ačkoli představa, že člověk jí potravu vyrobenou z mateřského mléka někoho jiného, může navalovat žaludek, mateřské mléko je plné vitaminů, které v kravském mléce nenajdete,“ obhajuje neobvyklou ingredienci Blaková.

Odpor vůči mateřskému mléku je podle ní zvrácený, když lidé pijí mléko nečistých zvířat. „Proč si dáte raději sklenici mléka od špinavé krávy, ale nikoli od zdravé a čisté ženy? Já tím živím celou svou rodinu a všichni si to pochvalují a tvrdí, že je to mnohem lepší než kravské mléko,“ dodává Blaková.

První recepty z mateřského mléka přitom sama získala v Indii, kde ženy používají své prsy při vaření zcela běžně.

„Nejprve jsem vyrobila koláčky s krémem, čokoládový dort a kávovou bábovku a dala ochutnat druhým. Když si to nemohli vynachválit, přiznala jsem, že je v tom mé mléko, nejprve byli v šoku, ale potom uznali, že jídlo z mateřského mléka chutná prostě lépe než z kravského mléka,“ tvrdí kuchařka z Bristolu.

Doporučujeme

Články odjinud