V době ekonomické krize roste obliba sterilizace

V době ekonomické krize roste obliba sterilizace

Ekonomická krize přeje urologům. Ti američtí totiž hlásí, že jim za poslední dva roky výrazně vzrostl počet klientů, kteří chtějí podstoupit vasektomii.

Zatímco dříve se při vyřčení tohoto slova většině mužů ježily chlupy, nepříznivé ekonomické podmínky rozšířily řady příznivců procedury. Muži si dnes chtějí být jistí, že nebudou muset živit další nechtěný krk.

„Máme deset procent nezaměstnaných a ti vidí v tomto zákroku jednu z metod, jak si pojistit budoucnost,“ tvrdí urolog Erik Seaman, jemuž klientů žádajících vasektomii v posledních dvou letech výrazně přibylo.

Během operace odstraní maličký kousek chámovodu a oba konce ucpe, aby bylo jisté, že se sperma nedostane do močové trubice.

„Po zákroku nemůžete provozovat nechráněný sex ještě dvacet týdnů, protože v ústrojí jsou stále přítomny spermie, které prostě musejí být doslova vypláchnuty,“ dodává Seaman.

Vasektomie je přitom bezbolestný a velmi jednoduchý zákrok. Ovšem jen těžce a jen někdy reverzibilní, proto se nedoporučuje mužům, kteří by chtěli mít v budoucnosti děti.

ČTĚTE TAKÉ:
Němky chtějí po svých mužích víc žhavého sexu!

Doporučujeme

Články odjinud