Ve kterých zemích lidé nejvíce souloží?

Ve kterých zemích lidé nejvíce souloží?

Nový celosvětový průzkum frekvence souloží a sexuálních aktivit prokázal, že nejvíce si užívají těchto radovánek lidé v zemích, kde jsou si obě pohlaví rovna. Čím vyšší rovnost mužů a žen ve společnosti, tím aktivnější pohlavní život tam lidé vedou.

„Ženská sexualita má jistou hodnotu, kterou mužská sexualita nemá. Muži v podstatě vyměňují jiné zdroje za sex s ženami, ale naopak to nefunguje,“ tvrdí psycholog Roy Baumeister z Florida State University v Tallahassee.

Jeho průzkum se opírá o data z 37 zemí světa s různou mírou rovnosti pohlaví. V zemích s vyšší mírou rovnosti pohlaví mají obě pohlaví více souloží, více náhodného sexu, více partnerů na hlavu, začínají se sexem dříve a více tolerují předmanželský sex.

Naopak v zemích, kde jsou podřízeny mužům, krotí ženy svůj vlastní sexuální apetit a tím se zvyšují hodnotu vlastního sexu, nutí muže k větším závazkům a podpoře pro život, což jim nejčastěji poskytuje manželství. Pak teprve ženy svolí k sexu. Ale opět jen vzácně, aby měl pro muže vysokou hodnotu. Kvůli tomu v těchto zemích lidé souloží méně. „Je to nechvalně známá neromantická teorie,“ dodává Baumeister.


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

ČTĚTE TAKÉ: Plekanec a Vondráčková: Čekají kluka, nebo holku?!

Doporučujeme

Články odjinud