Většina lidí po pětačtyřicítce nemá na sex energii, souloží v posteli a za tmy

Většina lidí po pětačtyřicítce nemá na sex energii, souloží v posteli a za tmy

Oslava pětačtyřicátých narozenin je podle německé sexuologické studie jakousi pohřební slavností libida a sexuality.

Většina dospělých po tomto věku už totiž nemá na frekventovaný sex energii a nesouloží ani jednou týdně. Když už sex pak tato věková skupina provozuje, pak nejčastěji v posteli a potmě.

Z průzkumu německé společnosti Klosterfrau vyplynulo, že každý třetí po pětačtyřicítce zažívá nepříjemnou zkušenost, kdy musí sexuální dovádění ukončit předčasně kvůli nedostatku energie, přičemž 37 procent je mnohdy vyčerpáno natolik, že vzdá sex ještě před jeho začátkem.

„Tyto výsledky jen zdůrazňují, jak je pro zdravý sexuální život nutné dodržovat zdravý životní styl, starat se o srdce a hodně pohybovat,“ uvedl Iain Laing ze společnosti Klosterfrau, která studii vypracovala.

U osob ve věku nad pětačtyřicet probíhá 85 procent všech styků v posteli a 64 procent těchto osob souloží zásadně po tmě. Šest z deseti lidí tohoto věku se považuje za neatraktivní, 70 procent o sobě soudí, že má nadbytečné kilogramy, a 24 procent pochybuje o svém zdraví a kondici. Šest z deseti lidí po sexu okamžitě usíná a 26 procent osob po pětačtyřicítce se cítí po sexu vyčerpaně až zničeně.

Z německé studie také vyplynulo, že dnešní lidé nejvíce experimentují ve dvaatřiceti a nejvíce sexuální energie mají kolem devětadvaceti let.

ČTĚTE TAKÉ:
Vlaďka Erbová: Mám zadek jako blázen!

Doporučujeme

Články odjinud