Zakladatel Playboye Hugh Hefner oslaví 85. narozeniny!

Zakladatel Playboye Hugh Hefner oslaví 85. narozeniny!

Hugh Hefner, zakladatel světoznámého pánského časopisu Playboy, oslaví 9. dubna své osmdesáté páté narozeniny. Američan, který svou kariéru postavil na sexu a erotice, patří nesporně mezi nejúspěšnější a nejbohatší žurnalisty i vydavatele v historii lidstva, míní server nachrichten.at.

Aby mohl v roce 1953 vydat první číslo svého Playboy, vypůjčil si Hefner peníze od vlastní matky. Sešitové vydání se na trhu objevilo v prosinci uvedeného roku - bez čísla 1, neboť bylo otázkou, zda vůbec vyjde další pokračování.

Risk ale vyšel. O impozantní úspěch Playboye se zasloužila dívka jménem Norma Jeane Baker, jejíž nahota na obálce nadchla každého muže, který dostal časopis do rukou. A nebylo divu!

Blonďatá Norma se totiž zanedlouho stala nejslavnějším sexy symbolem 60. let minulého století, v celém světě obdivovanou Marylin Monroe, která pobláznila i tehdejšího prezidenta USA Johna Fitzgeralda Kennedyho.

Se svůdnou Marylin na obálce se sešity Playboye staly hitem. Stály 50 centů, což nebyla zrovna levná záležitost, a přece je muži, obrazně řečeno, Hefnerovi "trhali z rukou".

Postupně se na titulní stránce jeho časopisu objevily další velké hvězdy filmu, populární hudby či vrcholového sportu - například Jayne Mansfield, Ursula Andress, Kim Basinger, LaToya Jackson, Nancy Sinatra, Katarina Witt, Tanja Szewczenko, Farrah Fawcett… Naposledy se hitem obálky stala Marge Simpson, postavička matky z kultovního kresleného televizního seriálu Simpsonovi (The Simpsons).

Zajíčci kolem něj Dne 25. června 1949 se Hugh oženil se svou spolužačkou Mildred Williams. Měli spolu dvě děti. Manželství bylo rozvedeno v roce 1959.

Až v roce 1989 se Hefner oženil znovu. Dne 1. července si vzal Kimberley Conrad, tehdejší sedmadvacetiletou "playmate roku". Taky s ní zplodil dva potomky.

Od roku 1998 žili Hugh a Kimberley odděleně, ale teprve v roce 2009 bylo manželství soudně rozvedeno.

Do března 2005 si Hefner užíval celkem se sedmi mladými ženami ve věku od 18 do 28 let. Mezitím zplodil zakladatel Playboye další dvě - tentokrát ovšem nemanželské - děti.

Poté se Hefner nechal veřejně slyšet, že žije se třemi kráskami, hlavními představitelkami televizní série The Girls of the Playboy Mansion, která se natáčela v Hefnerově luxusním obydlí.

Když se této trojice krásek nabažil, nastěhoval si k sobě čilý stařík s pohádkovým bohatstvím jiné tři zajíčky.

Byly to Miss Playboy z prosince 2009 Crystal Harris (věk 24, velikost podprsenky D) a také dvojčata Kristina a Karissa Shannon. Obě sestry ale 13. ledna 2010 oficiálně odvrhl.

Zato téměř o šest desetiletí mladší Harris má naději stát se časem jednou z nejbohatších vdov na světě. Dne 26. prosince loňského roku, na druhý svátek vánoční, se totiž světem rozlétla zpráva o jejím zasnoubení s "králem sexu a erotiky" Hefnerem.



KAŽDÝ DEN NOVÉ SLEVY NA JEDNOM MÍSTĚ!

ČTĚTE TAKÉ:
Tereza Kostková: Nikdo mě nevyhodil, rozhodla jsem se sama!

Doporučujeme

Články odjinud