Ženy chtějí o problémech ve vztahu mluvit, muži chtějí jen více sexu | Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Ženy chtějí o problémech ve vztahu mluvit, muži chtějí jen více sexu

Tvrzení, že muži chtějí pouze sex a nic jiného je nezajímá, není až tak cynické, jak se může zdát. Podle britské psychologické organizace Relate pomáhající manželům a partnerům řešit jejich vztahovou krizi odráží tohle tvrzení realitu. Jakmile začne mít vztah problémy, jsou to ženy, které začnou jako první hledat pomoc. A chtějí o problémech především hovořit. Muži vyhledají pomoc až ve chvíli, kdy se potápí loď. A jde jim o jediné. Jak nejrychleji problém vyřešit a mít víc sexu.

Studie publikovaná v deníku Daily Mail se opírá o rozhovory psychoterapeutů pracujících pro organizaci Relate. Podle závěrů si muži mnohdy dlouho neuvědomují, že jim vztah krachuje. I když znaky krize jsou evidentní. Mnozí muži vnímají poradnu a terapii jako slabost a využijí ji opravdu až ve chvíli, kdy se jejich loď vztahu potápí. Pak ale žádají jediné, seznam rychlých a efektivních řešení, toho, co mají dělat, aby se vše rychle napravilo a oni měli zase dost sexu.

„Ženy vedle toho hledají v poradnách více komunikace a porozumění a snaží se při sezení provést revizi zdravotního stavu svého vztahu,“ píše Daily Mail s tím, že muži mají velmi praktický přístup. Pro ně je sezení příležitostí vyřešit rychle problém a mít znova sex. Vyplývá to ze studie Davida Wilkinse, jenž vyzpovídal několik terapeutů.

„Někdy je pro muže hnací silou, která je vede na terapii, to, že budou s partnerkou líp komunikovat a budou mít víc sexu. Myslím, že pokud chcete více mužů dostat na terapii, pak musíte prostě říct, přijďte se k nám poradit a budete mít více sexu!“ cituje jednoho z terapeutů společnosti Relate deník Daily Mail.

Muži přitom paradoxně potřebují terapii víc než ženy. Téměř tři čtvrtiny sebevrahů jsou muži, třikrát více mužů je závislých na alkoholu a devět z deseti osob s poruchami spánku jsou muži.

Doporučujeme

Články odjinud