Ženy provozují nechráněný anální sex častěji než gayové

Ženy provozují nechráněný anální sex častěji než gayové

Zdravotníci z New Yorku došli k alarmujícímu zjištění, které se týká rizika přenosu viru HIV způsobujícího chorobu AIDS. Podle jejich průzkumu totiž ženy často dovolí svým partnerům soulož do konečníku bez kondomu.

A ženy anální styk bez ochrany provozují dokonce častěji než gayové. Přitom právě pasivní anální soulož je jednou z nejrizikovějších sexuálních praktik z hlediska přenosu viru HIV, je třicetkrát rizikovější než nechráněný styk do vagíny.

Ze sta tisíc Newyorčanek, které loni provozovaly styk do konečníku, si kondom vždy vzalo jen 23 procent, zatímco ze sta tisíc gayů si při anální souložit vzalo kondom 61 procent.

A problém je, že ženy provozující anální sex se nechají také mnohem méně testovat na HIV. Mezi ženami je to jen 35 procent z těch, které provozují anální soulož, zatímco mezi gayi se nechá testovat 63 procent.

Nechráněnou anální soulož provozují potom častěji ženy promiskuitní a mladší. Anální sex je však třicetkrát rizikovější z hlediska přenosu viru HIV než soulož do vagíny.

ČTĚTE TAKÉ:
Vášnivý ostrovní sex?!

Doporučujeme

Články odjinud