Ženy se vzpamatovávají z rozvodu lépe než muži

Ženy se vzpamatovávají z rozvodu lépe než muži

Milé rozvedené dámy, je vám úzko na duši? Pak vás možná potěší, že vašemu bývalému manželovi je ještě hůř. Výzkum z Británie potvrdil, že muži snášejí rozvod emocionálně, finančně i fyzicky hůře než ženy. Rok po rozvodu se stravují hůře, mají horší zdravotní stav, cítí se osaměleji a mají větší problémy s financemi.

Zatímco rok po rozvodu se cítí psychicky špatně 35 procent žen, mezi muži je to 48 procent. Ženy se dokážou lépe pohnout dál. Muže především trápí finanční ztráty, které pro ně rozvod znamená. Většinou jsou to oni, kdo se musejí stěhovat ze starého domova a zařizovat si nový, což je stojí peníze, ale zároveň musejí podporovat svou starou rodinu a platit především na děti. A když si začnou něco novou dámou, znamená to pro ně další výdaje – placení večeří a dárků, později podílení se na chodu domácnosti a mnohdy i podpora nevlastních dětí.

„Ženy se podle všeho dokážou s rozvodem lépe vyrovnat emocionálně. Mají širší síť přátel, snadno se ze všeho přátelům vypovídají, a ačkoli na tom nejsou vždy lépe finančně, většinou pro ně rozvod znamená začátek nových příležitostí. Muži na druhou stranu mají problémy s vyjadřováním svých pocitů a jsou často mnohem zahořklejší kvůli rozvodu,“ tvrdí doktor Adam Witkover, právník z londýnské společnosti Bross Bennett Solicitors, která průzkum provedla.


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!


Doporučujeme

Články odjinud