Ženy z metropolitních oblastí mají více sexu i sexuálních partnerů

Ženy z metropolitních oblastí mají více sexu i sexuálních partnerů

Tvůrci filmu Sex ve městě mohou jásat. Zrovna teď, když do kin vstoupilo pokračování tohoto snímku, dánští vědci jim poskytli skvělou reklamu, když publikovali svou studii, podle níž ženy v metropolích mají skutečně více sexu než jejich kolegyně z menších měst a venkova.

A mají nejen více sexu, ale také sexuálních partnerů.

Průzkum z Dánska odhalil, že nejčastěji souloží a nejvíce sexuálních partnerů mají ženy s největšího města země, z Kodaně a jejího okolí.

Metropole mající zhruba tolik obyvatel co Praha nabízí ženám jiný životní styl, než mají ženy ve zbytku Dánska – na venkově a v menších městech.

Ženy z metropole si hledají životního partnera později, jsou liberálnější v postojích vůči sexu, a proto také za svůj život vystřídají více sexuálních partnerů.

„Studie také odhalila, že dívky, které odcházejí ze škol časně, také dříve začínají pohlavně žít a mají horší znalosti o antikoncepci,“ uvedla jedna z autorek studie Kirsten Egebjergová Jensenová.

Kondom při sexu nikdy nepoužívá 15,4 procenta Dánek ve věku mezi 18 a 54 roky, které mají jen základní vzdělání, ale jen 5,9 procent těch, které mají aspoň středoškolské vzdělání.

ČTĚTE TAKÉ:
Nevěrnice Faltýnová: Dříve jsem zlobila, teď už jsem hodná holka!

Doporučujeme

Články odjinud