Sex a menopauza? 4 cesty, jak si užívat i v přechodu

Sex a menopauza? 4 cesty, jak si užívat i v přechodu

Máte pocit, že s menopauzou ztrácíte chuť i na milování? Není na tom nic zvláštního, naopak. Většina žen, které procházejí touto životní fází, má podobný problém. Chcete-li oživit zájem o sex a nastartovat svoje tělo k tomu, aby bylo vnímavější, začněte s těmito čtyřmi kroky.

Restart libida pomocí bylinek

Jestli byste raději dělala tisíc jiných věcí, jen ne sex, pak se nedivte. Může za to kolísání estrogenu, progesteronu a testosteronu. Tahle hormonální nerovnováha způsobuje nejen nízkou sexuální touhu, ale taky vaginální suchost, náladovost, únavu a podrážděnost. Komu by se chtělo milovat, když tohle prožívá?

Začněte svoje hormony vyvažovat rostlinnými produkty, například mučenkou, bobulovinami a himalájskou bylinou ašvagandou. Ta poslední je známá jako indický ženšen a silně ovlivňuje produkci testosteronu. Je tedy významným afrodiziakem!

Pokračování 2 / 4

Naučte se znovu milovat svoje tělo

Časopisy, televize i filmy ženám neustále ukazují, že přitažlivé budou pouze v sexy spodním prádle a botách na podpatku, ale ve skutečnosti je to úplně fuk. Většina mužů dá přednost ženám, které jsou zdravě sebevědomé a nestydí se za svoje tělo. Jak říká expertka na zdraví žen v menopauze, Christiane Northrupová, váš erotický potenciál nemá absolutně nic společného s věkem, váhou nebo tím, jestli máte vrásky.

Nesrovnávejte se s modelkami ve Vogue, dejte si závazek věnovat se sama sobě, abyste se cítila více sexy. Může to být nový outfit, nový koníček nebo fyzická aktivita, které vám vlijí energii do žil.

Pokračování 3 / 4

Dejte prostor představivosti a fantazii

Sexuální aktivity nemusí nutně znamenat, že se budete se svým partnerem milovat. V ložnici si můžete užít zábavu i bez chlapa! Jestli jste to až dosud nedělala, začněte prozkoumávat svoje tělo, masturbujte, dívejte se na erotické filmy nebo prostě jen tak sněte a fantazírujte. To je naprosto zásadní pro fungující pohlavní život i v menopauze.

Erotika nabízí spoustu možností, nápadů a sexuálních představ, které ve vás mohou probudit část vašeho já, o kterém jste si myslela, že už nadobro usnulo. Co takhle otevřít Padesát odstínů šedi a přečíst si aspoň pár kapitol? Možná v sobě objevíte sexuální dračici.

Pokračování 4 / 4

Sex je jen hra

Vaše sexuální aktivita s partnerem není žádný test na známky, je to jen hra. Nemusíte se řídit tím, co se všude píše a říká o sexu, jak by měl vypadat! Existuje nekonečné množství erotických možností. Sex zahrnuje víc než pohlavní styk mezi mužem a ženou. V době, kdy jste v premenopauze nebo menopauze, je naopak velmi důležité užívat si všeho, co zažehne vaše libido.

A nejste to jen vy, i váš partner prochází pravděpodobně svou mužskou menopauzou, takže z toho nedělejte vědu. Zkuste erotickou masáž, dotýkejte se jeden druhého a klidně „jen“ mluvte o sexu. Budete překvapená, ale sexuální hrátky zlepší vaše zdraví, spánek a zbaví vás stresu.

Doporučujeme

Články odjinud