3 omyly při výběru podprsenky! Nedělejte zbytečné chyby!

3 omyly při výběru podprsenky! Nedělejte zbytečné chyby!

Podprsenky využíváme denně, přesto spousta žen dělá při výběru řadu chyb. Jaké jsou ty nejčastější? Opět se tedy ptáme zkušených prodavaček z Poradny správných velikostí podprsenek v Bílé labuti.

Proč nám podprsenky tak často nesedí, v čem děláme nejčastěji chyby?

Omyl č. 1.: Velikost podprsenky se v průběhu života nemění!

Snad nejčastějším omylem je, že ženská prsa mají celý život stejnou velikost. Ta se však v průběhu života mění v souvislosti s přibývající či ubývající váhou, těhotenstvím či věkem.

Náš tip: Při dalším nákupu podprsenky se nechte v prodejně spodního prádla znovu přeměřit!

Omyl č. 2.: Malé košíčky aneb takhle velká prsa nemám!

30 - 40 % žen si nevědomky kupuje menší košíčky, než jejich prsa potřebují. Když zákaznici nabídneme podprsenku ve velikosti, kterou jsme jí na prodejně naměřily, třetina z nich řekne: „To je moc velký košíček, takhle velká prsa nemám!“. O aktuální velikosti svých ňader se však velmi lehce přesvědčí v kabince, kde jí nakonec vybraná podprsenka dobře padne.

Náš tip: Sáhněte si na střední díl podprsenky umístěný mezi košíčky, pokud vám přiléhá až k hrudi, máte košíček ve správné velikosti.

Omyl č. 3.: Příliš volný obvod aneb nechci podprsenku na těle ani cítit! Obvod musí být ve správné velikosti, aby prsům poskytl dostatečnou podporu. Pokud má obvod tendenci se posunovat na zádech vzhůru, většinou to znamená, že je příliš volný (mohou to však být také malé košíčky).

Náš tip: Při nákupu podprsenky zjistěte, jaké číslování používá výrobce, u kterého chcete nakupovat. Vaše velikost obchodu může být rozdílná u různých výrobců:

STANDARDNÍ ČÍSLOVÁNÍ: Znamená, že podprsenky jsou označeny velikostí obvodu, do kterého se má obvod napnout (standardní číslování používá většina výrobců spodního prádla na českém trhu). Naměříte si například pod prsy 75 cm a kupujete podprsenku také s označeným obvodem 75 cm. Obvod je však vyroben menší, aby po oblečení hruď dokonale obepnul.

BRITSKÉ ČÍSLOVÁNÍ: Znamená, že určité zahraniční značky (převážně z Velké Británie a Polska) jsou označeny velikostí obvodu v uvolněném stavu, tento rozměr se tedy ještě značně roztáhne při oblečení. Tito výrobci pak doporučují odečíst cca 10 cm od naměřeného obvodu. Naměříte si například pod prsy 75 cm a kupujete podprsenku s označeným obvodem 65 cm.

ZEPTEJTE SE V NAŠÍ PORADNĚ! Nevíte si rady s výběrem vhodné podprsenky? Zajímá vás jak změřit svou správnou velikost? Nevíte, jak má vypadat péče o prádlo? Na tyto i mnoho dalších otázek ohledně podprsenek vám odpoví odbornice Hana Nekolová.

Doporučujeme

Články odjinud