Roztéká se vám v horku make-up a krepatí vlasy? Takhle tomu zabráníte!

Roztéká se vám v horku make-up a krepatí vlasy? Takhle tomu zabráníte!

Na léto jsme se sice těšily celou zimu, ale tropická vedra také nejsou žádná výhra. Také se vám stává, že sotva vyjdete na ulici, váš pečlivě aplikovaný make-up vezme za své a rozteče se a vlasy zkrepatí? Nejlepší by bylo v létě líčení úplně vypustit, ale pokud se na to necítíte, zkuste naše rady, aby vám make-up vydržel celý den.

Primer

Pokud vás čeká důležitá akce i po práci nebo jen potřebujete, aby váš make-up prostě držel celý den, začněte primerem. Možná vám to připadá jako zbytečný krok navíc, ale je to přesně naopak. Primer neboli podkladová báze funguje jako photoshop pleti. Připraví na ní bezchybný základ pro make-up, prodlouží jeho výdrž a navíc jemně vyhladí vrásky. Zároveň některý pleť i hydratuje a chrání SPF faktorem. Pokud ho použijete, rozhodně uvidíte rozdíl!

Pokračování 2 / 7

Správný make-up

V letním období je potřeba trochu pozměnit naši rutinu. Hutné pleťové krémy by se měly vyměnit za lehčí hydratační textury, to samé platí i pro make-upy samotné. Pleť nepotřebuje takovou ochranu jako v mrazivých dnech, potřebuje hlavně dýchat.

Na léto by make-up měl rozhodně obsahovat SPF faktor a měl by být zmatňující. Můžete vyzkoušet CC nebo BB krémy, ale u nich je často problém s výdrží. Skvělou alternativou mohou být také minerální make-upy, které jsou sypké.

Pokračování 3 / 7

Používejte voděodolné přípravky

Aby se vám řasenka nebo linky neobtiskly na horní víčka, používejte v létě voděodolné varianty. V této verzi v dnešní době seženete už i make-up, rtěnku nebo oční stíny. Líčení se vám tak nesmyje nejen v bazénu, ale ani ve vlhkém klimatu, když slzíte nebo se potíte.

Pokračování 4 / 7

Fixační pudry a spreje

Cesta k perfektnímu make-upu po celý den vede přes fixační pudr a sprej. Fixační pudry bývají bíle nebo světle zabarvené, ale krásně splynou s odstínem pleti, proto jsou nazývány transparentní. Pleť zmatní a zafixují make-up. Další úrovní fixace je pak fixační sprej, se kterým si přestříkáte nalíčený obličej. A je hotovo!

Pokračování 5 / 7

Nevrstvěte líčidla

I když máte pocit, že jste zpotila tak, že vám na obličeji žádný make-up nevydržel, nesnažte se to zachránit tím, že ho budete v průběhu dne doplňovat. Docílíte tím akorát tak nevzhledných map a drolení. To se raději odličte a udělejte si úplně nový make-up. V opačném případě obličej jen osušte jemným poklepáváním papírovým ubrouskem.

Jak funguje transparentní pudr? Podívejte se na video: 

Pokračování 6 / 7

Ubrousky pohlcující mastnotu

Jste zvyklá nosit ve své kabelce pudr, abyste se mohla přes den kdykoli přepudrovat, abyste se neleskla? Tak si do kosmetické taštičky přidejte ještě savé papírky, které pohlcují mastnotu. Pokud totiž mastnou pleť přes den jen přepudrujete, efekt bude krátkodobý. Mastnota totiž pudr rychle vstřebá a za chvíli se budete lesknout znova.

Efektivnější je se mastnoty zbavit. A k tomu vám poslouží ubrousky. Ty přiložíte na nos nebo čelo a necháte mastnotu do nich nasáknout. Nemusíte se bát, že byste si otřela make-up, ubrousky zachytí jen to, co mají! Na odmaštěnou pleť pak můžete nanést pudr tak, jak jste zvyklá.

Pokračování 7 / 7

Pečujte o vlasy

V létě víc než kdykoliv jindy určitě využijete suchý šampon, abyste si denně nemusela mýt mastící se vlasy. Nejtěžší boje ale většina žen ve vlhkém a horkém počasí svádí s krkatými loknami. Vybírejte si šampóny s vysokým obsahem vyživujících látek, a abyste zabránila krepatění, pořiďte si kondicionér se silikony. Dobře také funguje kokosový olej smíchaný s vodou, kterým si nastříkáte vlasy po celé délce. A když bude nejhůř, prostě vlasy spleťte do copů, které jsou letos v módě.

Doporučujeme

Články odjinud