5 tipů, jak se v létě starat o plavky, aby přežily sezonu

5 tipů, jak se v létě starat o plavky, aby přežily sezonu

Časté koupání, především ve slané mořské vodě, může dát plavkám pěkně zabrat. Levnější kousky často nepřežijí sezonu. Pokud jste si tedy pořídila na dovolenou nový model, poradíme vám, jak ho udržet při životě co nejdéle.

Nepoužívejte prací prášek

Prášek může plavky poškodit, proto jej na ně rozhodně nepoužívejte. Zvolte raději tekutý prací prostředek, sehnat se dají i speciální pasty. Pokud nemáte nic z toho po ruce, vyzkoušejte sprchový gel nebo šampon na vlasy, odvedou stejnou práci.

Pokračování 2 / 5

Vyhněte se pračce

Pokud je to možné, perte plavky raději v ruce. Obzvlášť u vyztužených vršků totiž může v bubnu pračky dojít k deformaci. Pokud přece jen chcete jednou za čas dopřát plavkám pořádnou koupel, nastavte pračku na nejnižší teplotu, použijte síťku na jemné prádlo a perte s jemným a stejně barevným prádlem.

Pokračování 3 / 5

Nežehlete

U plavek je jedno, že jsou trochu zmačkané, protože na těle se stejně díky elasticitě natáhnou. Není proto nutné je žehlit, ale pokud přesto máte pocit, že je to potřeba, žehlete je jedině přes ručník.

Pokračování 4 / 5

Nepoužívejte sušičku

Jak plavky usušit, abyste je co nejmíň poškodila? Určitě se vyhněte sušičce. Nesvědčí jim ani prudké slunce. Nejlepší způsob, jak je usušit, je položit je na ručník. Rozhodně je nevěšte na sušák, protože by se mohly vyvěsit.

Pokračování 5 / 5

Odmočte

U vody se vždy po koupání vysprchujte, abyste plavky zbavila přebytečného chlóru nebo soli. Jakmile přijdete domů nebo na hotel, nechte plavky alespoň na půl hodiny odmočit ve studené vodě.

Doporučujeme

Články odjinud