5
Fotogalerie

Budeme jednou nosit šaty z odpadků?

Věřte nebo ne, i z použitých filtrů na kávu nebo starých novin se dají ušít šaty. Přesně takové předvedly studentky uměleckých škol na Floridě.

1. místo

Cílem módní show bylo přesvědčit mladé a nadané studenty středních škol s uměleckým zaměřením, že materiály pro jejich díla mohou být nejen velmi levné, ale i ekologické. Zadání bylo jednoduché – navrhnout šaty z odpadků. Celé klání mělo formu odkoukanou ze špičkových módních přehlídek v mekkách módy, modely se prezentovaly v rámci „Odpadkového týdne módy“. První příčku obsadila teprve dvanáctiletá Analise Barnard, která předvedla koktejlové šaty vyrobené z filtrů na kávu. Doplnila je čelenkou taktéž z filtrů a lehkou pelerínou ušitou z pytle na odpadky. Druhé místo obsadila patnáctiletá

Kennedy Trugter, která dokázala na svých šatech vykouzlit ze starých novin kanýrky a plizování. Šaty sedmnáctileté Mashy Sardari z použitých malířských štětců a papírových sáčků zaujaly porotu na tolik, že jí udělily třetí místo. Za vítězné šaty nakonec obdržela každá z vítězek odměnu 100 dolarů, která jim bohatě pokryje náklady na spotřebovaný materiál.

2. místo

3. místo

ČTĚTE TAKÉ:
Celebrity bez makeupu, jak se vám líbí?

ČTĚTE TAKÉ:
Inspirujte se klobouky vévodkyně z Cambridge

Foto: www.fashionista.com

Doporučujeme

Články odjinud