Chcete být letos „in?“ Představujeme nový trend: understatement šperky

Chcete být letos „in?“ Představujeme nový trend: understatement šperky

Poslední dobou se stále častěji mluví o minimalismu. Minimalistické bydlení, oblékání, spotřeba… Tento trend už se dostal i do oblasti klenotů, a to v podobě tzv. understatement stylu.

Zapomeňte na masivní náhrdelníky se skleněnými barevnými květy či plastovými ozdobami, na široké náramky plné třpytivých kamínků. Letos v létě raději vsaďte na jednoduchost. Inspirací vám mohou být slavné blogerky jako například Dánka Emilie Lija nebo Italka Chiarra Ferragni, která dokonce šperky tohoto typu sama navrhuje.

Klepněte pro větší obrázek

A jaké výhody tento trend skýtá? Mohutné a výrazné klenoty jsou často těžko kombinovatelné a nemůžete je přizpůsobit vlastnímu vkusu. Understatement šperky jsou naopak jako stvořené k personalizovaným úpravám. Vyberte si jednoduché řetízky a k nim přívěsky, které vypovídají o vaší osobnosti, zálibách, životě. Do jednoduchého náramku můžete nechat gravírovat libovolný nápis nebo si vybrat kamínky, kterými bude vykládán. Vytvoříte tak nadčasový doplněk, kterým se ráda budete zdobit i za několik let.

Jak understatement nosit?

S minimalistickými fashion šperky můžete být hvězdou na každé události, stačí jen vědět, jak na to. Nechte se při jejich nošení inspirovat slavnými módními blogerkami a hollywoodskými hvězdami…

Jemné náhrdelníky ve stylu Francouzek

Dodejte svému outfitu francouzský šmrnc tím, že spárujete kvalitní jednoduché tričko s jemným náhrdelníkem či zlatými náušnicemi. Tak docílíte elegantního a čistého vzhledu. Skvělým tipem je například dlouhý minimalistický náhrdelník několikrát omotaný kolem krku. K němu můžete dodat další doplňky jako například tenký šátek, který váš výstřih sofistikovaně dozdobí.

Klepněte pro větší obrázek

Vrstvené prstýnky i náhrdelníky

Kombinování jednoduchých širších či užších zlatých prstýnků různého průměru na jeden či více prstů je velmi efektní a dodá vám moderní hipsterský vzhled. Na krk můžete připnout dva i více různě dlouhých náhrdelníků, fantazii se meze nekladou.

Právě minimalistické šperky jsou perfektní k vrstvení, protože nikdy nebudou působit nevkusně ani nudně a můžete z nich vytvářet nekonečně mnoho kombinací podle aktuální nálady.

Módní sametky

Vyzkoušejte těsnou sametovou stuhu v kombinaci s delším jednoduchým náhrdelníkem a dokažte všem, že minimalismus není nudný.

Klepněte pro větší obrázek

Ozvláštnění jednobarevného oblečení

Pokud nemáte ráda přílišně pestré kombinace barev a raději sáhnete po tmavším oblečení, pak představují understatement šperky jedinečný způsob, jak vašemu outfitu dodat osobitost a nedbalou eleganci. Je tak jednoduché je vzájemně kombinovat a přitom působí, že jste si s jejich výběrem dala neskutečnou práci. Vsaďte na minimalismus a buďte v létě in!

Doporučujeme

Články odjinud