Čistění pleti

Čistění pleti

Čistá pokožka je základem pro krásný vzhled i následnou péči, kterou jí věnujete. Pravidelná očista zaručuje hladkou tvář připravenou přijmout další pěstící produkty, naučíte-li se správně odličovat a mýt, budete s pletí nadmíru spokojená.

Pravidelné čistění pleti není jen o čistotě pokožky, předchází také nejrůznějším pupínkům, dodává zdravý jas a také zabraňuje předčasnému stárnutí kůže. Stačí pár okamžiků denně a snadno se vyhnete problémům a nevzhledné tváři.

Nadměrné mytí však pokožce také neprospívá. Pokud se nepohybujete v extrémně prašném či jinak velmi znečištěném prostředí, plně postačí očista dvakrát denně. Večer se celý rituál zaměřuje na odstranění zbytků líčení, špíny, která za celý den na tváři ulpěla, nadbytečného mazu a baktérií. I ráno není pokožka zcela čistá, během noci se na jejím povrchu usazuje prach a sama kůže produkuje maz, který může ucpávat následně póry. Proto i ranní očista představuje důležitý krok. Nezapomeňte, že jen čistá pokožka přijme následnou péči v podobě krémů.

Nejzákladnější aspekt představuje výběr správných přípravků na očistu, které poskytnou vhodnou péči danému typu pokožky. Mastné typy ocení lehké gely, sušší typy zase hutnější odličovací krémy a mléka. Normální pleť si může vybrat mezi všemi, zkrátka sáhněte po takovém produktu, jehož konzistence vám nejlépe vyhovuje.

Čistící gely

Přestože Aromatický čistící gel značky Sanoflore obsahuje trojici olejů, skvěle se hodí na smíšenou a mastnou pokožku, které navrací rovnováhu a svěžest. Esenciální bio olej z cedru má antimikrobiální účinky, citrónový bio olej čistí a zabraňuje množení bakterií a olej z máty peprné dodává osvěžení a zároveň antibakteriální účinky a stahuje póry.

Cena: 340 Kč

Čistící pěnící gel Effaclar od La Roche-Posay nyní přichází ve vylepšeném složení, ve kterém se snoubí vysoká čistící schopnost a zároveň maximální respekt k citlivé pokožce. Přípravek neobsahuje mýdla, barviva, alkohol ani parabeny, které mohou způsobovat podráždění, je tudíž vhodný i pro přecitlivělou kůži. Zvýšená pěnící schopnost, snazší oplachování a výběr obzvláště jemné galenické báze umožňuje omezit tření pleti, přispívá k pocitu účinného čistění.

Cena: 340 Kč

Nová receptura čistícího gelu Normaderm od Vichy nejen dokonale čistí, ale také působí proti podráždění a má ozdravující účinek. Obsahuje totiž totarol pro ozdravení pleti, tato látka omezuje bakterie podílející se na vzniku akné. Eperuline působí proti podráždění, reguluje výskyt zánětů a okamžitě zklidňuje.

Cena: 340 Kč

Odličovací mléka

Díky svému jedinečnému složení se mléko Derma Genesis od L'Oreál Paris při kontaktu s pokožkou mění v pleťovou vodu. Poskytuje tak dokonalé odlíčení a intenzivní pocit svěžesti. Obsahuje navíc kyselinu hyaluronovou, která velmi účinně hydratuje, a buněčný aktivátor pro podporu obnovy buněk na povrchu pleti. Po použití pleťového mléka je pokožka čistá, hydratovaná, rozjasněná a hedvábně jemná.

Cena: 159 Kč

Odličovací mléko na tvář a oči značky Lirene důkladně a jemně odstraňuje líčení a nečistoty, které se na pokožce během dne usadily. Obsažený provitamín B5 ochraňuje citlivý povrch pleti a zmírňuje podráždění a výtažky z okvětních lístků arniky horské a alantoinu zklidňují. Po použití mléka není tvář mastná, hodí se tak pro každý typ pleti.

Cena: 80 Kč

Citlivá pokožka dokáže pěkně potrápit, časté zarudnutí, nepříjemné pnutí, svědění a s ním spojené olupování rozhodně nejsou ničím příjemným. Odpovědí na potřeby i té nejreaktivnější pokožky je nová řada Aquasource Biosensitive od Biotherm, ve které najdete mimo jiné delikátní odličovací mléko. Obsahuje přírodní omega kyseliny a účinné dermoregulátory posilující buňky. Mléko jemně čistí a odličuje, aniž by dráždilo přecitlivělou pokožku.

Cena: 750 Kč

Speciality

Dva kroky v jednom zvládnete s Vyživující čistící emulzí a tonikem v jednom z řady Naturals od Avonu. Lehká konzistence s výtažky z divokých fíků a kiwi dodává energii a vyhlazuje pokožku, současně ji čistí, vyživuje a osvěžuje. Po použití tohoto přípravku již nemusíte ztrácet čas s pleťovou vodou.

Cena: 149 Kč

Stárnoucí pokožka vyžaduje nejen jiné krémy a hydratační séra, ale také čistící přípravky. Právě pro potřeby této pleti přináší L'Oreál Paris Regenerační čistící péči RevitaLift. Čistící krém se samohřejivým účinkem vyhlazuje pokožku bez pocitu vysušení. Přípravek se nanáší na suchou tvář, jemnou masáží vmasíruje a poté opláchne, při čemž vzniká příjemný hřejivý efekt. Čisticí krém obsahuje Glycoliss, aktivní látku s obnovujícím peelingovým účinkem a glycerin pro hydrataci pleti.

Cena: 149 Kč

Lehká textura s osvěžujícím výtažkem z grapefruitu nejsou jedinými přednostmi Čistící pleťové vody 2 v 1 značky Thalgo. V jediném kroku voda odstraní make-up a tonizuje, nabízí tudíž snadné a rychlé řešení pro majitelky normální smíšené pokožky, které nemají dostatek času na kompletní 3 základní kroky pro krásnou pokožku. Přípravek navíc neobsahuje parabeny, umělá barviva či minerální oleje,které mohou pokožku dráždit.

Cena: 690 Kč

Další novinkou v péči o zralou a suchou pleť je Regenerační čistící krém 3 v 1 z řady Time Reversing od Oriflame. Přípravek v sobě spojuje vlastnosti čistícího mléka, odličovače a pleťové vody, v jediném kroku je dokáže všechny nahradit. Výtažky ze semen fazole Vigna aconitifolia podporují buněčnou obnovu a odhalují svěží pleť. Aplikace čistícího krému je také zajímavá, neboť se na vlhké tváře mění v olej.

Cena: 329 Kč

Příjemné překvapení na vás čeká v obchodech módní značky Marks&Spencer. Na pultech se totiž nově objevily mj. bavlněné tampónky z přirozeně vypěstované bavlny. Vynikají vysokou kvalitou i mimořádnou ohleduplností i k citlivé pokožce. Zaručují nejen důkladné ošetření, ale i dobrý pocit z jejich nákupu, který pramení z Fair Trade obchodu. Odběrem Fair Trade bavlny Marks & Spencer pomáhá 10 000 malých farmářů a jejich komunit v Burkina Faso, Senegalu, Kamerunu, Mali a Indii, a tímto jim zajistí férové životní podmínky, a to přísun pitné vody pro místní školu, zdravotní pojištění pro farmáře a zdravotnickou osvětu pro děti.

Cena. 49 Kč

foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud