Vibrační plošiny najdete ve specializovaných centrech i běžných posilovnách Zdroj: Profimedia.cz

Vibrační plošiny najdete ve specializovaných centrech i běžných posilovnách Zdroj: Profimedia.cz

Studio Vibrostation
Vibrační plošinu si můžete pořídit i domů, cena je cca 17 000
Trenér vám nastaví program na posilování konkrétní partie, obvykle trvá 10 minut
Na vibrační plošině stojíte se zaťatými svaly a stroj "pracuje" za vás
5
Fotogalerie

Cvičení pro líné: Ke krásnému tělu pouhým stáním

Sport a pohyb jsou neoddělitelnou součástí zdravého životního stylu. Při dnešním hektickém způsobu života je stále těžší najít si dostatek času pro pravidelné cvičení a získání vysněné postavy. Pokud je čas vaším nepřítelem, řešení je nasnadě. Pomohou vám vibrační plošiny.

Co jsou vibrační plošiny a jak fungují?

Vibrační trénink je dynamicky se rozvíjející oblast fitness, protože lidem jakéhokoliv věku a trénovanosti přináší spoustu výhod. Pomocí stání na vibračních plošinách si procvičíte téměř všechny svaly a pro získání požadovaných výsledků vám postačí pouhých 30 minut třikrát týdně. Cvičení funguje na principu vytváření vibrací a jejich přenášení do těla. Tento proces vyvolává v trénovaném svalu myotatický neboli napínací reflex, kterým se svaly samovolně stahují 30 – 45krát za vteřinu v závislosti na zvoleném nastavení.

„Cvičení na Vibrostation je vhodné především pro velmi vytížené lidi nebo pro ty, kteří nemají dostatek energie a vůle pro pravidelný dlouhý trénink různého druhu. Při cvičení se nepotíte, tím pádem se po cvičení nemusíte převlékat a váš make-up zůstane bez porušení. Postačí pouze „stát“ na vibrační plošině. Pro cvičení tak můžete využít například polední pauzy. Po skončení cvičení se můžete směle vrátit do práce, aniž byste ztráceli čas převlékáním, sprchováním apod.,“ říká Irena Jelínková, jednatelka společnosti Vibrostation.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Cvičení lze zaměřit přímo na posilování konkrétních problémových partií – pokud máte problémy s břichem, na vibru vám vyškolený personál nastaví program pro redukci břišního tuku. To samé lze provádět se zadečkem, nohami, pažemi apod.

Cvičení s Vibrostation je velice šetrné, v kombinaci s kratší dobou aplikace jsou klouby, vazy a šlachy vystaveny podstatně menší zátěži. Cvičení vyžaduje jen velmi malou námahu a odpovídá jedné hodině cvičení v tělocvičně.

Přínosy cvičení:

● Zkrácená doba tréninku s menší námahou a viditelnými výsledky již za 14 dní cvičení. ● Účinně spaluje tuky. ● Posiluje svaly. ● Zlepšuje krevní oběh. ● Zlepšuje základní metabolismus. ● Zlepšuje pružnost svalů a přispívá k jejich rychlejší regeneraci. ● Pomáhá při problémech s celulitidou.

Jak cvičit na vibrační plošině?

Cvičení na vibrační plošině je poměrně jednoduché – nabízí možnost cvičení pomocí tzv. statických cviků, které je možné provádět zaujetím vybraných poloh, aniž by bylo nutné se pohybovat. Polohy si každý vybírá podle toho, které problémové partie chce posílit. S cvičením vám poradí vyškolený trenér. Vysvětlí, jak přístroj používat, a ukáže vám účinné cviky, které na něm lze provádět. Vibrační plošinu si můžete pořídit i domů, její cena se pohybuje kolem 17 000 Kč.

Kde si můžete zacvičit a další užitečné informace se dozvíte na:

www.vibrostation.cz

http://powerplate.cz/

Dáma.cz je na facebooku. Přidejte se k nám!

Doporučujeme

Články odjinud