Dárky z lásky

Dárky z lásky

Svátek sv. Valentýna sice nepatří v tuzemských končinách mezi ty tradiční, nicméně si i za krátkou dobu, co se u nás slaví, získal značnou popularitu. Drobné i větší dárky k němu patří stejně jako záplava květin, romantické večeře a další projevy lásky.

Svátek zamilovaných se slaví každý rok 14. února, v den, kdy má svátek Valentýn. Valentýn-římský kněz je historicky doložená postava a jeho život je opředen mnoha tajemstvími. Z několika málo historických dokumentů lze zjistit, že zemřel v roce 269 n.l.. Následně po své smrti byl prohlášen za svatého. Za vlády Claudia II působil v kněžském a dodnes o něm koluje celá řada legend.

Podle křesťanské legendy se císař Claudius II. účastnil mnoha bitev kvůli slávě Římské říše. Avšak římští muži jen neradi vstupovali do armády. Claudius byl přesvědčen, že to bylo proto, že nechtěli opouštět své milé a rodiny, a proto se rozhodl zakázat všechna zasnoubení a svatby v celém Římě. Svatý Valentýn - římský kněz nedbal Claudiova zákazu a dál tajně oddával zamilované páry. Za tyto skutky byl uvězněn a odsouzen k smrti. Trest byl vykonán 14. února roku 296 n.l.. Legenda ještě uvádí, že před popravou stihl napsat milostný dopis jisté ženě, a tak vzniklo první valentýnské přání.

Lázně pro dva

Relaxační masáž

Řekněte to úsměvem

Pro mlsné jazýčky

Záchrana pro váhavé

Vůně ženy

Dokonalý muž

Ferrari Uomo jakožto nový koncept vůně perfektně ladí s elegantní, prestižní a výraznou povahou duše Ferrari. Odhaluje její charakter - silný, fascinující, sofistikovaný a typický zároveň. Kořenitě dřevitá vůně s akcentem kůže je pak samotným podpisem na vstupence do nejvyšší společnosti. Hlavu vůně ve znamení svěžesti sicilského citronu a kalábrijského bergamotu ozdobil jemný dotek bobulí jalovce. Srdce elegantně zahalují exkluzivní tóny kůže, kombinované s nótou cedrového dřeva a vibrujícího muškátu. Základ, nejdůležitější část vůně, staví na bohatosti ingrediencí: labdanu, pačuli a fazolkách tonka. Ceny toaletní vody Ferrari Uomo se pohybují od 990 do 1590 korun. V nabídce samozřejmě nechybí ani voda a gel po holení a deodorant ve spreji či tyčince.

Foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud