Depilace cukrovou pastou

Depilace cukrovou pastou

Toužíte po takové metodě odstraňování chloupků s dlouhodobým efektem, při níž vám nehrozí vedlejší účinky ani alergické reakce? Depilační pasta z cukru je tak ryzí, že se může i jíst!

Cukrovar

Hustá cukrová pasta je směsí cukru, vody a citronové šťávy. Nejprve se zahřeje do stadia, kdy vzniká vazký cukrový sirup. Na kůži se nanáší v tělesné teplotě, což zcela vyloučí popálení při aplikaci. Přípravek je bezpečný, nedráždivý a jeho použití by nemělo vadit ani v oblastech metličkových či křečových žil.

Jak to funguje?

Lidstvo odpradávna oceňovalo bezbolestnost a šetrnost této metody. Přilnavá pasta odstraní pouze ochlupení s odumřelými kožními buňkami, ale nikdy se vám nemůže stát, že by odtrhla také kus zdravé kůže, což třeba voskové pásky mohou. Je proto velmi ohleduplná i k pokožce postižené ekzémem nebo lupénkou. Cukrová pasta je hmota „žvýkačkovité“ konzistence, kterou kosmetička chytí mezi prsty a natírá ji proti růstu chlupů, několikrát za sebou, čímž se nechtěná vlasová vlákna pastou obalí.

Následně s ní vytrhne chloupky ve směru jejich růstu a pak pokračuje v ničení dalších ochlupených zákoutí tak, že svými prsty jakoby vyhlazuje depilovaný prostor. Cukrovou pastou je možné vracet se na stejné místo vícekrát, a přitom nezanechává červené flíčky ani podrážděnou pleť, snad jen pokud máte extrémně citlivou pokožku, možná pocítíte krátké zarudnutí po první návštěvě, než si kůže zvykne. Protože se chloupky vytahují ve směru přirozeného růstu, nedochází k jejich přetrhnutí, jak se to může stát třeba u depilace voskem.

Zejména u třísel velice oceníte hlavně to, že nedochází k nepříjemnému zarůstání ani tvorbě pupínků.

Sladké a hladké

V cizině si tento lahodný zážitek můžete dopřát pod názvem Body Sugaring a mezi jeho hlavní výhody patří, že cukrem můžete depilovat všechna místa na těle včetně podpaží, na které se třeba vosk vůbec nedoporučuje. Pokud si cukrovou depilaci naordinujete pravidelně, chloupky vám pak porostou jemnější, řidší a opticky tak snížíte jejich množství.

Díky tomu, že vás hmota zbaví zrohovatělých kožních buněk, budete po depilaci navíc hladká a čistá jako po peelingu. Vysoký obsah sladidla působí také jako přirozená antibakteriální ochrana. Velmi podstatným bonusem je fakt, že cukrová pasta zničí „srst“ na dlouhou dobu – déle než na měsíc, u někoho až na osm týdnů! Mezi jednotlivými návštěvami salonu nezasahujte proti dorůstajícím chloupkům žiletkou.

Lenivá příprava

Před jemnou odchlupovací metodou dovolte nežádoucímu porostu, ať se vyklube alespoň do výše pěti milimetrů. Nechte tedy chloupky růst minimálně deset až dvanáct dní. Jejich délku nepodceňujte, abyste cukrovou depilací dosáhla co nejlepšího výsledku. Pokud máte kůži suchou, pár dní před akcí proveďte peeling a následně se celá promažte. Po depilaci se nemusíte mýt, pasta nelepí a neupatlá vás, takže odcházíte ze salonu skutečně jako znovuzrozená se zcela hebkou, čerstvou pokožkou.

Další zajímavé články se dočtete v časopisu My Life.

ČTĚTE TAKÉ:
Muži umírají dříve než ženy kvůli sexu!

Doporučujeme

Články odjinud