Dior po čínsku

Dior po čínsku

Čínská Šanghaj v těchto dnech láká nebývalé množství návštěvníků. Světová výstava EXPO 2010 ale rozhodně není jediným důvodem jejich cesty. Francouzský módní dům Dior zde představil svou nejnovější kolekci luxusní konfekce.

Místo tradiční pařížské premiéry uvedl návrhář John Galliano cruise kolekci pro módní dům Dior v exotické Šanghaji. Ostatně sám designér má k Číně blízký vztah, místní historie a kultura ho nejednou inspirovala v jeho tvorbě.

Ovšem tentokráte vsadil na romantickou notu a vytvořil tak dokonalý kontrast k podzimní, velmi přísné linii. Slaďoučké odstíny, nevinné bílé, šťavnaté broskvové, smyslné fialové v kontrastu s černou a šedou vytvořily tu správnou harmonii hodnou dokonalé Pařížanky. Lehké hedvábí a jemná kůže zdůrazňují svůdné křivky a to téměř zakázaným způsobem. Z kolekce čiší smyslná nevinnost novodobých Lolitek.



Galliano tentokráte našel inspiraci ve francouzské kinematografii a nechal se unést šarmem mladičké Bridget Bardot, Romy Schneider i legendární Jeanne Moreau či Francoise Hardy. Ženský šatník zároveň obohatil o typicky mužské prvky. Krátké šatičky se širokými sáčky a bavlněné capri kalhoty s vypasovanými saky přesně vytvářejí atmosféru stylové Francie a pověstné francouzské radosti ze života.



Opulentní módní show se tradičně zúčastnila řada celebrit. Z Paříže přiletěla Galliana podpořit Oscarem oceněná herečka Marion Cotillard, kterou si jistě pamatujete coby Edith Piaf ze stejnojmenného filmu. Marion se před několika měsíci stala tváří luxusních kabelek Lady Dior a dokonce nazpívala speciální píseň doprovázející kampaň červených tašek. Chybět nemohla ani krásná Charlize Theron, která zůstává Diorovi věrná několik sezón. Na červeném koberci ji prakticky neuvidíte v jiných róbách než těch nesoucí jméno Dior.



Již od začátku své kariéry coby kreativního ředitele tradiční francouzské značky Dior se John Galliano snaží překvapovat, okouzlovat a vzbuzovat silné emoce. A to se mu opět podařilo.



Foto: archiv Dior





ČTĚTE TAKÉ:
Nemám co na sebe!

Doporučujeme

Články odjinud