Dokonalé nohy

Dokonalé nohy

V době krátkých sukní a šortek se pozornost okolí soustředí na nohy, které nejsou-li v perfektním stavu, nedělají své majitelce tu nejlepší vizitku. Ovšem každý problém se dá řešit a předcházet a to platí i v péči o spodní část těla.

Nohy hrají zásadní roli v lidském životě. Zdravé jsou pro nás samozřejmým nástrojem k pohybu. Krásné zase symbolem atraktivních žen. Zdraví nohou a jejich půvab začíná především u chodidel. Hydratovaná a pěstěná chodidla jsou podmínkou radosti z pohybu a spokojenosti sama se sebou. Zde však péče o nohy rozhodně nekončí. Hladká lýtka a pevná stehna bez známek viditelné celulitidy společně tvoří dokonalý celek.

Nejen suchá pokožka chodidel či pomerančová kůže na stehnech se podílí na celkovém vzhledu nohou. Křečové žíly, bledý odstín, pocit těžkých nohou, zadržování vody na kráse rozhodně nepřidají. Trochu času a péče s pomocí vhodných přípravků dokáží divy. A připojí-li se k tomu také vyvážená strava založená na kvalitních sacharidech, netučných bílkovinách a dostatku vlákniny ze zeleniny a ovoce a pravidelný pohyb, výsledky se dostaví raketovou rychlostí. Při péči o sebe se nesoustřeďte jen na tvář, ale také na celé tělo, nohy zejména.

Možná na své tělo zapomínáte během ročních období, kdy se nosí několik vrstev oblečení, s tím je ovšem nyní konec! Krásné a zdravé nohy jsou prostě naprostou nezbytností. Komplexní péče o ně se vám rozhodně vyplatí a to nejen z estetického hlediska. Jen si spočítejte, kolik kroků denně uděláte, vaše nohy si pozornost určitě za svou námahu zaslouží. Máte-li nadváhu či dokonce obezitu, velmi svým nohám ubližujete, trpí tak klouby a kyčle, které se časem mohou stát zdrojem velkých problémů a bolestí. Proto se snažte udržovat zdravou váhu, i zde platí všeho s mírou. I nízká váha kráse a zdraví neprospívá, nedostatek minerálů a vitamínů z vyvážené stravy se podepisuje dost negativně, stejně jako váha vysoká.

Kosmetická péče v případě nohou začíná jejich správnou hydratací, používání krémů na nohy a chodidla by se mělo stát nedílnou součástí každodenní péče, kterou věnujete své tváři a tělu.

„Kůže je obrazem toho, co se děje v našem těle. Pokožka chodidel je nejvíce přetížená a nejhůře se regeneruje, proto bychom ji měli věnovat zvláštní péči,“ upozorňuje dermatoložka MUDr. Iva Obstová z Ústavu estetické medicíny. Ošetření chodidel, které velmi trpí nošením vysokých podpatků, uzavřené obuvi i letních sandálků, svěřte do rukou zkušené pedikérky, která dokáže rozpoznat případné problémy – kuří oka, plísně, záněty a zároveň vás poskytne odborné ošetření. Pak stačí chodidla jen udržovat v kondici v domácích podmínkách.

Jak docílit výstavních nohou v každém věku? Stačí dodržovat pár jednoduchých a nenáročných pravidel.

Pravidelně cvičte. Kombinujte aerobní cvičení s posilováním, což představuje cestu k vybudování pevných a štíhlých svalů – předpoklad pro krásné, pevné nohy bez viditelných známek celulitidy.

Zdravě jezte. Správná strava obsahuje velké množství zeleniny, sacharidy získané z celozrnného pečiva, rýže, těstovin a luštěnin, dostatečný přísun bílkovin z masa, tvarohu a sýrů a samozřejmě také tělu prospěšné tuky. Zkrátka vše, co tělo potřebuje pro dokonalé fungování.

Doplňky stravy představují také důležitou součást péče o celé tělo. S jejich výběrem vám nejlépe poradí lékař či výživový specialista. Pro krásnou pokožku jsou důležité vitamíny C a E, které ji dokáží ochránit a rychleji regenerovat. Vitamín A, K a B komplex celkově prospívají stavu kůže.

Odstraňujte chloupky, ať již holením, voskem, pěnou, krémem či speciálním depilačním strojkem. Holení představuje nejrychlejší a nejlevnější variantu, ovšem také s nejkratším efektem. Vosk a depilační strojek naopak poskytují dlouhodobější pocit z hladké kůže, ovšem jsou finančně náročnější.

Hydratujte nohy a to jak jen můžete. Kůže na nohách totiž neobsahuje hodně mazových žláz a proto potřebuje pomoc v podobě krémů, olejů a mlék. Navykněte si mazat celé tělo včetně nohou po každé koupeli či sprše.

Vyhlazujte povrch pokožky nohou peelingem jednou či dvakrát týdně, tím odstraníte odumřelé, suché buňky a dovolíte pleti dýchat a zářit. Na trhu najdete plno tělových peelingových produktů, které vám pomohou odhalit krásnou pokožku nohou.

Zdravá barva s nádechem bronzu vypadá pěkně, odpočatě a také opticky nohy zeštíhluje. Opáleného vzhledu dosáhnete vystavením těla na slunci, ovšem pouze ochráníte-li pokožku krémem s dostatečně vysokým faktorem, nebo sáhněte po samoopalovacím spreji, se kterým se dočkáte rychlých výsledků bez rizika spálenin, poškození buněk či dokonce rakoviny kůže.

Chraňte pokožku nohou

PÉČE O NOHY

Doplněk stravy

Pocit těžkých nohou kvůli zadržování vody trápí nejednu ženu. Pocity těžkých nohou jsou velice nepříjemné, někdy dokonce bolestivé. Mají svůj projev i na povrchu pokožky, která působí neesteticky. Pomáhají chladivé gely, lehké masáže, ty účinkují ovšem jen krátkodobě, v den jejich aplikace. Z dlouhodobého hlediska se nejedná o ideální řešení. Může být řešen také pomocí klasických léků, tzv. venotonik. To ale neřeší projevy zadržování vody na povrchu pokožky. Celým problémem se zabývali vědci a přišli se speciálním doplněk stravy Innéov Lehké nohy.

Koncentrovaný doplněk stravy s drenážním účinkem obsahuje unikátní spojení pečlivě vybraných aktivních látek, které přináší výsledky již po 15 dnech pravidelného užívání. Složení obohacují polyfenoly s drenážním účinkem a dva rostlinné výtažky známé svými protizánětlivými účinky chrání tkáně a podporují krevní cirkulaci. Systém antioxidantů pro tonizaci pokožky napomáhá syntéze kolagenu a působí tak zevnitř na strukturu pokožky. Spojení vitamínu C a E přináší ještě větší antioxidační účinky než jejich samostatné použití. Pro plné využití této kombinace bylo použito 100 % doporučené denní dávky vitamínu C.

Vyhlazení

Odstranění odumřelých a suchých buněk z povrchu kůže kůži pomůže v plném míře využít blahodárných látek z následné péče, vyrovná barvu a dodá pleti zářivý jas. Tělový peeling proto aplikujte pravidelně jednou až dvakrát týdně, kolena a paty obrušujte klidně každý den.

Žhavou novinkou v péči o krásné tělo jsou cukrové peelingy anglické značky Lush. Základ tvoří cukr, známý svými skvělými exfoliačními a stimulujícími účinky, k dostání je Sugar scrub ve dvou variantách. Zelený peeling obsahuje čerstvý zázvor a fenykl a fenyklový a levandulový olej, které pomáhají oživit povadnou kůži, zpevnit a zklidňují. Bílá varianta je založená na extra panenském kokosovém oleji, kvůli jeho hydratačním vlastnostem. Též obsahuje aroma z ylangových květů a květů citlivky, tudíž si tělovou masáž skutečně užijete, díky krásné vůni. Tyto barevné bábovičky stačí namočit, vydrhnout jimi celé tělo a pořádně opláchnout.

Velmi suché pokožce udělá velmi dobře ošetření s tělovým peelingem Lipidiose Nutritive od Vichy. Jeho textura s jemnými částicemi o dvou velikostech jemně a přitom důkladně vyhlazuje a vyrovnává povrch kůže. Díky makadamovému oleji není po použití pokožka vysušená, ale krásně vláčná a vyživená. Peeling má jemný parfém se svrchními tóny švestky, broskve a melounu, středními tóny konvalinky, růže, jasmínu, orchideje a kosatce a základními tóny pižma, santalového dřeva a ambry.

Výživa

Bez pravidelné, každodenní dávky hydratace to prostě nejde. Chcete-li pevné, hladké, jemné nohy, musíte je mazat, mazat a zase mazat. Kde běžná mléka a krémy nepomáhají, sáhněte po tělovém oleji. Energie a výživa v jednom, to je tělový olej z čistých bio olejů od francouzské značky Sanoflore. Má drenážní účinky, snižuje zadržování vody a vyhlazuje pokožku. Esenciální oleje bio z grapefruitu, hřebíčku, smilu a zázvoru, vybrané pro své detoxikační schopnosti, stimulují mikrocirkulaci a podporují vylučování toxinů a vody. Síla spojení citrusu a koření Vám dodá energii každý den. Lehká textura tohoto oleje zanechává pleť hladší, aniž by ji příliš mastila.

Tělový olej z řady Nivea Body uvolňuje napětí suché kůže, které často ženy pociťují po koupeli či sprchování. Tělová mléka většinou neposkytují potřebou výživu a proto je lépe sáhnout po oleji, který uhasí žízeň i té nejsušší pokožky. Tento produkt obsahuje avokádový olej a zabraňuje vysoušení tím, že vytváří na těle ochrannou vrstvu.

Dokonalost v každém detailu

Pomerančová kůže, pocit těžkých nohou, zašedlá barva, to vše patří k nedokonalostem, které mohou nohy pěkně potrápit. I s těmito nepříjemnostmi si však moderní kosmetika poradí.

Toužíte-li po rozzářených, lehkých a zpevněných nohách, pak sáhněte po novince od Biotherm – Leg Laser. Díky složce Biofibrine, která obnovuje kožní hmotu a zpevňuje ji, i díky kofeinu, který pomáhá tvarovat postavu, je tento produkt ideálním nástrojem pro příjemné a přitom vysoce přesné zeštíhlení nohou. Leg Laser spojuje rostlinnou drenáž (ginko, listnatec) a osvěžující látky (kafr a mentol). Perleťové mikročástečky pokožku nohou nádherně rozzáří. Péče se používá ráno, ale také kdykoli později během dne, kdy se dostaví pocti těžkých nohou. Aplikační postup Appli-drain pomáhá odvádět přebytečnou vodu a sjednotit vzhled pleti. Krouživými pohyby masírujte v obou směrech kotníky. Naneste gel a pohyby směrem odzdola vzhůru roztírejte, rukami přitom masírujte stehna.

Zábaly z mořských řas se využívají v kosmetických salónech a v lázeňství. Jejich intenzivní zeštíhlovací účinek je proto součástí řady profesionálních lázeňských a kosmetických procedur a nyní také domácí péče. Garnier vytvořil nový Zeštíhlující remodelační gel s výtažky z mořských řas. Jeho efekt zábalu z mořských řas čerpá inspiraci ve vysoce účinné profesionální péčí pro tvarovaní postavy. Zeštíhlující remodelační gel má dvojí účinek: pomáhá redukovat a vyhlazovat tukové váčky na kritických místech a zanechává pokožku pružnou, vypnutou a krásně hladkou. Remodelační gel obsahuje dvě jedinečné složky s ověřenou účinností pro zeštíhlení a tvarování postavy Lipo-kofein a výtažky z mořských řas, které stimulují tvorbu vláken obnovujících strukturu a pružnost pokožky.

Nejen v létě vypadá jemně bronzová pokožka zdravě. Rychlé řešení nabízejí samoopalovací krémy a gely. L'Oreál Paris tento rok přichází se speciálním produktem pro sluncem políbené nohy. Sublime Bronze poskytuje okamžitý tónovací efekt a přirozené dlouhotrvající opálení. Její jemné tónovací složení je obohacené o perleťové částečky, pokožka tak okamžitě získává zářivou zlatavou barvu. Po několika hodinách dodává samoopalovací složka pokožce přirozené a dlouhotrvající opálení. Tónovací gelové složení zaručuje jednoduchou aplikaci a rovnoměrné opálení beze skvrn. Díky obsaženému glycerinu péče pokožku vyhlazuje a hydratuje po dobu 12 hodin - je tak pružná, hebká a krásná.

Přírodou proti času – i tak lze pečovat o pokožku těla. Neponechejte nic náhodě a svěřte se do péče, díky níž nepodlehne tak snadno neúprosnému času. Výtažky z papáji bohaté na vitamin A, B5 a C zpomalují proces stárnutí pokožky a výtažky z makadamových ořechů jí zase poskytují důkladnou regeneraci a vyhlazení. Tělové máslo z řady Papaya & Macadamia od Body Basics vyhlazuje, zpevňuje a vyživuje pokožku těla. Pro snazší rozetření nanášejte tělové máslo na lehce vlhkou pokožku.

CHODIDLA

Věděli jste, že chodidlo je jedním z nejdůležitějších nástrojů těla? Kromě toho, že ho využíváme jako stabilizátor vzpřímené chůze, tlumí také naše nárazy a navíc přes chodidlo dostává Váš mozek informaci o kvalitě povrchu. Půvab chodidla nespočívá ani tak v jeho velikosti, jako v jeho pěstěnosti. Krásné chodidlo může být samo o sobě sexy ozdobou a to jak v letních sandálech, tak na vysokých podpatcích nebo i v polobotkách.

Po dlouhém dni si nohy a především chodidla zaslouží chvíle odpočinku a pozornosti. Ideálním prostředkem pro vzpruhu a relax je lázeň. Jako pomocníka si vezměte Levandulovou koupel na nohy z řady Avon Foot Works, která mění horká, unavená a bolavá chodidla v hebká a odpočinutá. Také zjemňuje ztvrdlou kůži a výtažky z levandule pomáhají odstranit nepříjemný pach.

Jemné kůže na nohou docílíte pravidelným obrušováním pemzou nebo speciálním peelingem na chodidla. Jahodový abrazivní krém na nohy Foot Care od Oriflame má osvěžující a povzbuzující složení, které hravě zbaví pokožku odumřelých buněk, vyhladí ji a zjemní. Přírodní prášek z pemzy a drcené mandlové skořápky zlepší texturu hrubé kůže a jahodový výtažek bohatý na vitaminy a minerály nohy krásně osvěží.

Neutrogena krémy na nohy s Norskou recepturou působí jako ošetřující zábal - poskytují intenzivní regeneraci i pro velmi suchou a popraskanou pokožku chodidel, dlouhodobě ji hydratují a posilují její obrannou funkci. Výživný krém na suchá a poškozená chodidla působí jako ošetřující zábal regenerující pokožku již po 3 dnech. Poskytuje přitom až 24hodinovou hydrataci chodidel, která je zvláště v letních měsících, kdy jsou nohy vystavovány horku a námaze, blahodárná. Krém se po aplikaci velmi dobře vstřebává a nezanechává mastný film.

Unavené, těžké nohy bez známky svěžesti ... kdo by to neznal. Tomu snadno předejdete použitím Osvěžujícího pudrového gelu na chodidla z řady Verbena Máta od francouzské přírodní značky L'Occitane. Tento gel obohacený extraktem z organické verbeny a povzbuzujícím esenciálním olejem z máty vám dodá skutečný pocit svěžesti. Obsahuje antibakteriální esenciální olej ze šalvěje a absorbujícího ságového prášku, který napomáhá čistění pokožky, přičemž ji zanechává hedvábnou. Při denním používání vaše nohy už nebudou unavené a nebudou pálit, ale budou lehké a v pohodlí.

Cena: 395 korun

foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud