Dožeňme světové trendy a oblékněme si na léto pletené modely z bavlny!

Dožeňme světové trendy a oblékněme si na léto pletené modely z bavlny!

Pletené modely, které naoko vypadají, jako by je stvořila babička, ať už je její datum narození na konci devatenáctého století, na začátku dvacátého, mezi světovými válkami nebo až v době, kdy se na války jen vzpomínalo, rozhodně neovládají módu první sezónu.

Proč ten výčet letopočtů? Inu proto, že pletená móda nikdy zcela z módy nevyjde. Jsou jen období, kdy ji mírně opomíjíme nebo si od ní potřebujeme odpočinout. Pravdou je, že ve světových trendech už opanuje módní pole poněkud déle, než je tomu v našich obchodech nebo – a to možná ještě více – v našich myslích.

Módní návrhářka Jiřina Tauchmanová však nezůstala pozadu a pro ty, kdo chtějí svůj šatník ozvláštnit, vdechnout mu atmosféru elegance i ležérnosti zároveň, připravila na léto půvabnou kolekci, ve které si každý přijde na své. Při její tvorbě se nechala inspirovat právě vzpomínkou na obsah babiččiny truhly.

„Přemýšlet o tradici pletené módy je asi zbytečné. Každá z nás bez rozdílu věku má v šatníku kousek, který někdo milovaný stvořil nebo jsme jej v potu tváře tvořily samy, ve kterém jsme něco mimořádného prožily, který pro nás něco znamená nebo na něj s láskou vzpomínáme. Právě tyto kousky nabývají čas od času na aktuálnosti, stávají se nezbytnou součástí šatníku či inspirací pro návrháře,“ vysvětluje svou inspiraci návrhářka. Kolekcí pletené módy vyjadřuje úctu k rukodělné práci, touhu po romantice a to vše ztvárňuje do věčného materiálu – bavlněné příze v přirozených barvách léta.

Ať už jsou to módní trendy nebo nostalgické vzpomínky, co nás svede sáhnout po pleteném modelu, určitě neuděláme chybu. Šaty, vestičky i dlouhé vesty, tílka, svetříky v pastelových barvách nebo v nepostradatelné bílé, nápadité vzory, to vše charakterizuje romantickou kolekci, která osvěží letní šatník i vzhled ulice. A protože jde o ruční práci, o složité vzory není nouze – plastické vzory střídají úplně hladké modely. A střih? Klasika je v ručním provedení půvabná, na své si však přijdou i milovnice atypických tvarů.

Letní modely jsou stvořeny především z bavlny, kdo však nestihne oživit svůj šatník v létě, může se těšit na podzim a sáhnout po teplejších kouscích, které určitě nezklamou svou estetickou ani užitnou hodnotou.

ČTĚTE TAKÉ:
Kristelová má hrůzu z porodu, císařský řez ale odmítla


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud