Hebká pokožka bez chloupků? Ve skutečnosti větší věda než jste myslely

Hebká pokožka bez chloupků? Ve skutečnosti větší věda než jste myslely

Se stoupající teplotou pomalu začínáme vytahovat ze svého šatníku sukně a šaty, protože kdo by chtěl za tak pěkného teplého počasí trpět v dlouhých kalhotách? S tím se ale dostavuje ten nekonečný koloběh, kdy se nakupují nové a nové žiletky. A ani při nejlepší snaze nikdy není výsledek dokonalý. Jde to i jinak?

Vyměňte žiletku za vosk

Depilace voskem se v dnešní době těší velké popularitě, protože je to skvělá metoda k dlouhodobějšímu odstranění chloupků. V minulosti se ženy většinou obracely na profesionálky, které věděly, jak s horkým voskem pracovat, ale s příchodem ručních nahřívačů vosku, se kterými zvládne depilaci i úplná začátečnice, si mohou hladkých nohou užívat všichni! I tak je ale důležité znát několik tipů a triků, díky které vám depilaci značně usnadní.

Klepněte pro větší obrázek

Relax ve vaně

Před depilací je nutné pokožku připravit. Pokud jsou chloupky příliš dlouhé, je lepší nejdříve je zastřihnout, depilace tak bude méně bolestivá. A zatímco se vosk bude nahřívat, můžete si napustit horkou vanu. Kromě odpočinku a zasloužené relaxace vám horká koupel prospěje i tím, že rozšíří póry na pokožce, a díky tomu se chloupky budou méně zatrhávat. A když už budete ve vaně, rozhodně nic nezkazíte tělovým peelingem. Jeho pravidelným používáním zabráníte zarůstání chloupků, které dokáže velmi potrápit, a odstraníte odumřelé šupinky kůže. Výsledkem bude sametově hebká pokožka, které se nebudete moci nabažit.

Klepněte pro větší obrázek

Hlavně s rozvahou

Vosk i depilační pásky máme připraveny, co teď? Je lepší si pásky nastříhat na menší proužky, se kterými se vám bude lépe pracovat a vosk nanášet systematicky po směru růstu chloupků. Následně přiložíme pásku a odtrhneme proti směru růstu. Je lepší si depilaci nechat až na večer, protože je pokožka po depilaci lehce podrážděná a začervenalá. Důležitou součástí je i nanesení olejíčku po depilaci, který pokožku zklidní a zároveň odstraní zbytky vosku, které na ní mohou ulpět.

Klepněte pro větší obrázek

Cukrová pasta? Hot or not?

Dalším způsobem odstranění chloupků je použití cukrové pasty. Funguje na stejném principu jako horký vosk, ale je z přírodních materiálů, lépe se odstraňuje z pokožky a říká se, že je k ní daleko šetrnější. Na rozdíl od vosku se nanáší proti směru růstu chloupků a odstraňuje po směru. Taky v tomto případě nebudete potřebovat depilační pásky, protože obvykle cukrovou pastu nanášíte a strháváte holýma rukama. Proto se s ní špatně pracuje ve vysokých teplotách – neztuhne totiž natolik, aby se s ní dalo efektivně pracovat.

Ať už si zvolíte cukrovou pastu nebo horký vosk, vězte, že se depilace vyplatí. Co je totiž lepšího, než se po dlouhou dobu nemuset otravovat s častým holením?

Doporučujeme

Články odjinud