19
Fotogalerie

Hravé vlny a lokny: Jak na ně a čeho se vyvarovat? Inspirujte se u STARS!

Snad každá žena touží po tom, co nemá. Z rovných pramenů se už od pradávna pokoušíme vykouzlit dokonalé kudrliny nebo nedbalé vlny, které by vydržely pokud možno co nejdéle. I hollywoodské hvězdy se snaží. Jak se jim daří? Posuďte sami!

Jedním z nejpopulárnějších způsobů, jak vytvořit kudrnky, hlavně v osmdesátých a devadesátých letech, byla trvalá ondulace. Je pravda, že i tato metoda je dnes šetrnější, ale stále se jedná o značný zásah do struktury vlasů. Výsledek je dlouhodobého rázu a pokud se vám nezamlouvá, budete muset několik měsíců přetrpět, než vám "ztrvalené" vlasy odrostou.

Kromě toho se může stát, že vaše hříva po tomto zákroku bude připomínat spíš pudlí srst. I těm nejslavnějším se to v minulosti přihodilo – a zde je příklad, jak byste rozhodně dopadnout nechtěly.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Mnohem jednodušší, rychlejší a hlavně modernější jsou lokny nedbalé, působící velmi přirozeným dojmem. Taky se můžete setkat s pojmem „beach waves“. Vzdušné, hravé a nepravidelné – přesně takové účesy jsou ideální na každodenní nošení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pokud se vám alespoň trochu vlní vlasy, stačí je podpořit speciálními přípravky. Jsou to sea salt spreje, v jejichž složení najdete mořskou vodu, a které vytvoří přirozený „surfařský“ look. Sprej stačí nastříkat do vlhkých vlasů a nechat vyschnout na sluníčku, nebo nanést před sušením fénem a pod působením horkého vzduchu si lokny promačkávat.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Když máte vlasy úplně rovné, přidejte k postupu s fénem i několik kulmou natočených pramínků tak, aby byly ledabyle rozhozené po celé hlavě a zafixujte. Je to otázka několika minut.

Pro elegantní a svůdný účes, kterým chcete překvapit na důležité večerní akci, už budete potřebovat větší dávku zručnosti. Určitě ale volte větší a měkčí vlny, protože drobné pravidelné vlnky budou působit buď „princeznovsky“ infantilně, nebo jako už zmiňovaný pudl. Pro vytvoření velkých vln si vezměte natáčky či kulmu a hlavně silný tužící přípravek.

Uznejte, že tato úprava je velmi sexy:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Dáma.cz je na facebooku. Přidejte se k nám!

Doporučujeme

Články odjinud